Cea mai frumoasa carte din lume - Eric-Emmanuel Schmitt

Humanitas Fi...
Brosata (paperback)
 
16,99LEI
Stoc epuizat
Humanitas Fi...
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Odette Toulemonde et autres histoires
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 2006
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2011
Editura la care a aparut: Humanitas
Wikipedia: https://fr.wikipedia.org/wiki/Odette_Toulemonde_et_autres_histoires
'Cea mai frumoasa carte din lume' este o colectie de opt povestiri scurte publicata in anul 2006 de autorul francez Eric Emmanuel Schmitt. Opt nuvele, opt femei si opt povesti de dragoste. De la sotia dezamagita la amanta sacrificata pentru binele familiei barbatului iubit, de la detinuta politica la printesa nonconformista si de la vanzatoarea modesta la miliardara aroganta cu un trecut misterios, chipurile iubirii se schimba, insa visul la fericire ramane mereu acelasi.

Despre Cea mai frumoasa carte din lume - Eric-Emmanuel Schmitt

Scrise in pauzele din timpul regizarii filmului Odette Toulemonde, povestirile lui Schmitt se concentreaza pe viata unor femei si au o tema comuna - dragostea, desi se regasesc si alte motive precum gasirea si pierderea iubirii, discretia si durerea de a pierde. Scriitorul francez Eric Emmanuel Schmitt are un dar aparte de a da viata unor personaje memorabile si deosebit de frumoase in alcatuirea lor. 
In Intrusa o femeie descopera ca viata ii este rasturnata peste noapte, fiind convinsa ca o alta femeie o urmareste in permanenta. Nuvela Odette Toulemonde a fost ecranizata in anul 2006, avandu-i in rolurile principale pe Catherine Frot, Albert Dupontel si Jacques Weber. Odette, o cititoare impatimita a cartilor lui Balthazar Balsan, trece printr-o perioada grea atat in cariera cat si in viata. Intalnirea dintre vanzatoarea vaduva cu doi copii dintr-un cartier sarac din Charleroi si un romancier de succes va schimba amandurora destinele.
In ultima povestire, cea care da si titlul volumului, actiunea se desfasoara intr-un lagar sovietic pentru femei. Tot ceea ce isi doresc aceste detinute este sa poata trimite un mesaj fiicelor lor, poate ultimul din viata acestora. Oare ce poti scrie pe trei foite de tigara, cu un singur creion si fara stersaturi astfel incat sa ajunga pentru toate? O poveste cu o puternica incarcatura emotionala si o solutie inedita care peste ani va deveni o sursa de inspiratie in literatura.