Insulele lui Thomas Hudson - Ernest Hemingway

Elit Comenta...
Brosata (paperback)
 
3,99LEI
Univers
Brosata (paperback)
 
5,99LEI
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Islands in the Stream
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 1970
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Islands_in_the_Stream_(novel)
Insulele lui Thomas Hudson este primul dintre romanele publicate postum ale autorului. Cartea a fost initial menita sa repare reputatia autorului dupa recenziile negative primite dupa alte romane. Romanul a fost menit sa cuprinda trei povesti reprezentative pentru viata personajului principal, Thomas Hudson.

Despre Insulele lui Thomas Hudson - Ernest Hemingway

Prima parte a romanului, Bimini, incepe cu o prezentare a protagonistului Thomas Hudson. Hudson este un pictor american care si-a gasit linistea pe insula Bimini, in Bahama, departe de stilul sau obisnuit de a trai.

Rutina lui Hudson este intrerupta atunci cand cei trei copii ai lui vin la el in vacanta de vara. Dupa ce vacanta ia sfarsit, Hudson afla ca doi dintre copiii lui au murit dupa ce au parasit insula.

Cea de-a doua parte a romanului, Cuba, are loc in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in Havana, Cuba, iar cititorul regaseste un Hudson mai in varsta care primeste vestea ca ultimul sau copil ramas in viata a murit in razboi. Acest al doilea act al romanului ne prezinta un Hudson care isi petrece zilele band foarte mult alcool si facand recunoasteri navale pentru armata americana.

Ultima parte a romanului ne prezinta incercarea lui Hudson impreuna cu o echipa de a urmari supravietuitorii unui submarin german scufundat si lupta impotriva lor.