Kiki Vasilescu

Ordoneaza dupa:
Arata:
Stoc epuizat
Marele Baiat de Cartier
Editura: Herg Benet
Data aparitie: 2013
Colectia: √7
Numar pagini: 220
Pe baza a 0 comentarii.
Stoc epuizat
Terapie pentru crima
Editura: Tritonic
Data aparitie: 2014
Colectia: Mystery & Thriller
Numar pagini: 120
Pe baza a 1 comentarii.
Stoc epuizat
Romanul romanesc pervers
Editura: Polirom
Data aparitie: 2005
Numar pagini: 234
Pe baza a 2 comentarii.
Ordoneaza dupa:
Arata:

Activitate / viata


Carti scrise de Kiki Vasilescu

Kiki Vasilescu, scriitor roman contemporan, se naste in anul 1976. Informatii despre copilaria si adolescenta scriitorului nu sunt cunoscute insa detalii amanuntite referitoare la pregatirea academica a lui Kiki Vasilescu sunt disponibile pentru cititori.

Astfel, Kiki Vasilescu este absolvent al cursurilor de Filosofie din cadrul Universitatii din Bucuresti, urmand ulterior studii de master in stiinte politice in Budapesta, la Central European University. Urmatorul ciclu educational consta in studii doctorale in cadrul aceleasi institutii din Budapesta – Central European Bucuresti, prin care aprofundeaza domeniul filosofiei mintii si al eticii.

Se afirma publicistic prin numeroase articole academice in paginile ‘Romanian Journal of Political Science’, ‘Polis’, ‘Revista de psihanaliza’ sau ‘Sfera politicii’. Acceseaza sfera academica ocupand functia de preparator universitar in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative insa renunta la aceasta cariera, optand pentru profesia de scenarist pentru seriale precum ‘Om sarac, om bogat’ sau ‘La serviciu’. O alta functie importanta pe care o ocupa este cea de director de dezvoltare pentru studiourile Media Pro Pictures. In plan cinematografic, este remarcabila activitatea lui Kiki Vasilescu de scenarist, producator si regizor al filmului de lung metraj ‘Terapie pentru crima’ din anul 2013.

Pe scena literara debuteaza in anul 2005, prin publicarea lucrarii ‘Romanul romanesc pervers’, la editura Polirom. Al doilea roman semnat de Kiki Vasilescu ce se bucura de aprecierea publicului poarta numele ‘Marele Baiat de Cartier’ si este publicat in anul 2013 de editura Herg Benet.

Pe parcursul anilor, Kiki Vasilescu a sustinut o permanenta pledoarie pentru carte, pentru cultura, pentru alegeri libere fara influenta strategiilor de marketing precum premiile in literatura – distinctii acordate de incompetenti, oameni plictisiti ce au promovat ineptii, indepartand cultura de cititor, potrivit opiniei scriitorului. Stilul exprimarii lui Kiki Vasilescu – fara morga, fara suficienta ci simplu si cu haz - dezvaluie un alt fel de a vorbi despre cultura, impresionant pentru admiratorii scriitorului contemporan. Spiritul vesel, alert, amuzant al lui Kiki Vasilescu pun in valoare un artist antitetic cu imaginea clasica a scriitorului roman – trist, damnat, respins de societate, contradictie ce apropie autorul de public, ce deschide noi cai de comunicare cu cititorii.

Actualmente, arta lui Kiki Vasilescu se contureaza prin activitatea acestui ca producator si regizor de film in cadrul East Movies, desfasurare de forta si talent creator ce incontestabil va da nastere valorii, pieselor autentice de patrimoniu cultural romanesc, unui solid nume reprezentativ pentru spiritual creator romanesc.

Galerie foto


Carti scrise de Kiki Vasilescu

Opera


Kiki Vasilescu, scriitor roman contemporan cu restransa opera literara este autorul ce a provocat un impact puternic in viata literara romaneasca, nascand controverse, aprecieri si referinte situate la extreme, pasiuni inaltatoare si critici negative  prin filele romanelor sale ce trateaza teme actuale ale societatii romanesti.

Primul roman semnat de Kiki Vasilescu, ‘Romanul romanesc pervers’, din anul 2005, editat de Polirom, reprezinta o reluare apartinand postmodernismului, invaluita in erotism, a operei semnate de Mateiu Caragiale, ‘Craii de Curtea-Veche’. Dan-Silviu Boerescu afirma despre ‘Romanul romanesc pervers’ ca aceasta explozie a literaturii semnate de tineri, pentru care sexul nu mai este tabu ori provocare ci o latura fireasca a existentei, gaseste ‘un penetrant varf de lance erogena’ prin intermediul paginilor lui Kiki Vasilescu.

Insusi autorul, Kiki Vasilescu isi prezinta romanul de debut prin cuvintele:  ‚Va propun un roman scandalos. Scandalos de indecent, scandalos de comercial, scandalos de brutal, scandalos de actual.’ In ciuda cuvantului ‚scandalos’, opera lui Kiki Vasilescu nu este doar forma fara fond, nu este doar senzational fara morala ci reprezinta o pagina de succes in literatura contemporana.

Cel de-al doilea roman semnat de Kiki Vasilescu, ‘Marele Baiat de Cartier’, ilustreaza o schita a capitalei la inceput de secol XXI, spatiu in care normele de conduita sociala se schimba odata cu rasarirea brusca a unei replici in marime naturala a Casei Poporului, la margine de Ferentari. Constructia impozanta este proprietate a Marelui Baiat de Cartier, figura de renume mondial cu care Uniunea Europeana, NATO, presedintele Americii si emirii cu averi fabuloase doresc sa poarte intrevederi. Mituri devin legende, legende devin adevaruri cotidiente discutate de indivizii din vecinatatea Marelui Baiat de Cartier. Luptand impotriva probabilitatilor, absolventul de Filosofie Matei Petrini lupta pentru a obtine o prima inregistrare cu incredibilul personaj, pentru a afla Secretul.

Cristina Nemerovschi, scriitoare de succes, colega de generatie a lui Kiki Vasilescu apreciaza aceasta distopie sociala ca fiind plina de umor, obligatorie de lecturat de catre cei ce gasesc nereguli in societatea actuala, cartea reprezentand o ‘razbunare’ contra manelelor, ‘divelor’ transformate in obiecte, purtatorilor de ghiuluri – eroi aruncati in valtoarea unei actiuni nastrusnice, incredibile. Potrivit Cristinei Nemerovschi, cititorul va rade in hohote, se va infuria, va suferi ca romanul se termina atat de repede.

Povesti vii, mistere tipice cartilor politiste valoroase, erotismul ce leaga destinele personajelor, intriga complexa sunt cele ce creeaza dependenta pentru paginile lui Kiki Vasilescu, sunt cele ce determina succesul literar si comercial al artei acestui talentat scriitor roman.

Opera

 

Romanul Romanesc Pervers, 2005

Marele Baiat de Cartier, 2013