Daphne Adeane - Maurice Baring

Eminescu
Brosata (paperback)
 
3,99LEI
Pan-Editor
Brosata (paperback)
 
3,99LEI
Victoria
Brosata (paperback)
 
3,99LEI
Stoc epuizat
Stock
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Contemporana
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Victoria
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
R. Cioflec
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Cultura Roma...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Eminescu
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Daphne Adeane
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1926
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1941
Editura la care a aparut: Cultura Romaneasca
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Maurice_Baring
'Daphne Adeane', roman din anul 1926 al scriitorului britanic Maurice Baring, este povestea trasata cu o subtila patrundere psihologica a unei drame universal umane: parcursul unui mariaj ce debuteaza gresit, lunecand pe panta instrainarii sotilor, inhibarilor si a ratacirilor pentru a reveni, in cele din urma, pe planul regasirilor afective si al intelegerii.

Despre Daphne Adeane - Maurice Baring

Romanul debuteaza cu prezentarea vechii prietenii dintre tanarul Michael Choyce si Hyacinth, sotia lui Basil Wake. Brusc, relatia celor doi se va raci, Hyacinth refuzand toate cererile lui Michael de a se intalni. 
La insistentele matusii sale, barbatul incepe sa o curteze pe Fanny Weston. Cei doi incep sa petreaca mult timp impreuna iar femeia se indragosteste de Michael, sentiment neimpartasit insa de cel din urma, care inca se mai gandeste la Hyacinth. Fanny accepta sa devina sotia lui, se casatoresc si au impreuna trei copii, insa in timp mariajul lor devine monoton si se instaleaza instrainarea si teama de relationare.
Cat despre Fanny, ea isi pierde treptat frumusetea si energia, fapt observat de toti cei din jur. Cunoasterea scriitorului Leo Dettrick, un tanar indragostit de raposata Daphne Adeane (pe care barbatul o vede in Fanny) ii readuce femeii vitalitatea si frumusetea si ii trezeste pasiunile de odinioara pentru muzica, lectura si sculptura. Barbatul ii povesteste despre Daphne si despre cel mai bun prieten al sau, Francis Greene, de asemenea indragostit de Adeane.
Intre timp, Michael afla dintr-un ziar ca Hyacinth s-a stins din viata in urma unei operatii banale. Aparitiile tot mai frecvente in societate, vizitele din strainatate si interactiunile lui Fanny cu diversi oameni fac ca iubirea femeii pentru Michael sa dispara treptat. Si tocmai cand barbatul descopera sentimente noi pentru sotia sa si incepe sa o iubeasca.
Totul se destrama odata cu venirea razboiului si disparitia lui Michael intr-un zbor de recunoastere, cand Fanny se indragosteste de Francis Greene. Si barbatul ii impartaseste sentimentele, insa odata cu decizia lor de a se casatori, se intampla lucruri decisive.
Un final surprinzator pregateste Maurice Baring...