Invitatie la vals - Mihail Drumes

Art
Cartonata (hardcover)
 
82,99LEI
Scrisul Roma...
Brosata (paperback)
 
20,99LEI
Art
Brosata (paperback)
 
25,99LEI
Moderna
Brosata (paperback)
 
22,99LEI
Stoc epuizat
Pentru Liter...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Garamond
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Bucur Cioban...
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Invitatia la vals
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1936
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1936
Editura la care a aparut: Vremea
Un fenomen unic in literatura romana, 'Invitatia la vals' (1936) este un titlu atat de indragit de cititori incat in decursul unui singur deceniu au fost epuizate treizeci si patru de editii. Marcata de o scriitura sensibila, povestea lui Tudor si a Mihaelei se desfasoara sub auspiciile unei iubiri tulburatoare macinate de gelozie, excese emotionale si jocuri ale seductiei.

Despre Invitatie la vals - Mihail Drumes

Mihaela si Tudor se cunosc in timpul unui vals, de unde si titlul romanului. Un cuceritor orgolios, Tudor a parasit multe femei in momentul cel mai profund al povestii de dragoste. Pe Mihaela o reintalneste atunci cand aceasta se muta langa el si astfel incepe jocul seductiei, intentionand sa o aduca in acelasi punct ca si pe celelalte femei cucerite.

Insa, si Mihaela sufera de acelasi orgoliu si nu ii cade in capcana pe cat de repede s-ar fi asteptat. Acest joc al seductiei se desfasoara pe intregul parcurs al actiunii, chiar daca intre timp intervin o serie de schimbari: a resedintei, a functiei si chiar a numelui. Desi este lesne ca intre cei doi se infiripa o mare iubire, suspansul consta in modul in care se va sfarsi acest joc al orgoliilor. Cine invinge pe cine si mai ales, cum? 
Dupa cum afirma si el, Tudor Petrican este plin de amor propriu si extrem de ambitios, trecand chiar peste cadavre pentru a obtine ce isi doreste. In interiorul sau se duce o lupta dura: dorinta de razbunare fata de sine pentru ca a cazut in mrejele Mihaelei si dragostea sincera pentru ea. In esenta, el este temator si introvertit, afisand o cu totul alta imagine in fata societatii din dorinta de a-si apara sensibilitatea.
Mihaela, pe de alta parte, este o fiinta plina de viata si totodata rezervata, faptele sale fiind limitate de teama de respingere si avand in comun cu Doru (asa cum il numeste ea) aceeasi mandrie care nu ii permite sa isi destainuie adevaratele sentimente.