De la Barca la Viena si inapoi - Adrian Paunescu

Sport-Turism
Brosata (paperback)
 
6,99LEI
Stoc epuizat
Semne/Adrian...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Litera Inter...
Brosata (paperback)
Titlul orginal: De la Barca la Viena si inapoi
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1981
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1981
Editura la care a aparut: Sport - Turism
Cu reportajul 'De la Barca la Viena si inapoi', ce este publicat pentru prima data in anul 1981, cunoscutul poet roman Adrian Paunescu patrunde in lumea prozei. O carte scrisa din dorinta tatalui de a-si uimi copilul si care se lupta cu un sistem. Asa se poate rezuma lucrarea lui Paunescu in cateva cuvinte.

Despre De la Barca la Viena si inapoi - Adrian Paunescu

Reportajul intocmit de catre poetul roman Adrian Paunescu, De la Barca la Viena si inapoi s-a bucurat de un succes extraordinar, succes care, in loc sa mantuie, inspaiminta, obliga si rataceste, potrivit lui Fanus Neagu. 
Ca si in celelalte scrieri ale poetului, in acest reportaj Paunescu incearca sa descopere mersul si rostul acestei lumi si se intristeaza ca nu este asa cum si-ar dori: o lume mai crestineasca si omenoasa, mai corecta si cinstita cu cei multi si nevoiasi.
Intrucat mare parte a copilariei o petrece in satul Barca din judetul Dolj, volumul surprinde parcursul poetului intre Barca si Viena si inapoi. Initial cenzurat, volumul debuteaza in ianuarie 1979 si surprinde oameni importanti din viata sa, printre care fiul sau Andrei.
Pentru poet acasa inseamna un drum plin de lumina si esenta ce se redobandeste in numele starii de copilarie si al aducerii-aminte. De asemenea, pentru el propria tara inseamna acasa: intaia valoare fara de care nu se poate trai este Patria.
In final, acasa constituie salvarea de la tristete si de tot ceea ce este cosmar in gand, iar un om poate fi copil intr-un singur loc si poate privi la toate doar cu ochii daruiti de acel loc.