Cartile pe masa - Agatha Christie

-44%
Romfel
Brosata (paperback)
8,99LEI 4,99LEI
Stoc epuizat
Excelsior-Mu...
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Cards on the Table
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1936
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1991
Editura la care a aparut: Romfei
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Cards_on_the_Table
'Cartile pe masa' de Agatha Christie surprinde o seara placuta de bridge care se incheie intr-un mod tragic si neasteptat. Gazda, excentricul domn Shaitana, este gasit mort. Patru dintre musafiri erau in aceeasi camera cu victima si in consecinta devin suspecti. Vor reusi Hercule Poirot si ceilalti anchetatori invitati, respectiv detectivul Battle, colonelul Race si Ariadne Oliver sa gaseasca faptasul si sa arunce cartile pe masa?

Despre Cartile pe masa - Agatha Christie

O seara obisnuita de bridge gazduita de excentricul domn Shaitana se incheie brusc in momentul in care cel din urma este gasit mort, iar patru dintre invitatii care erau in aceeasi camera cu acesta devin principalii suspecti. Cei patru au ceva de ascuns si se pare ca si victima avea convingerea ca au reusit sa scape nepedepsiti pentru crimele comise. 
Detectivul Hercule Poirot, ale carui metode sunt similare cu cele folosite de celebrul  Sherlock Holmes, ajutat de Ariadne Oliver, detectivul Battle si colonelul Race, invitati la seara de bridge, trebuie acum sa gaseasca faptasul. Cei patru suspecti sunt doctorul Roberts, banuit ca ar fi otravit un om in trecut, Anne Meredith, despre care se stie ca este banuita ca ar fi ucis o batrana, maiorul Despard, care ar fi luat viata unui om in mod accidental si doamna Lormer, suspectata ca si-ar fi ucis sotul in trecut. Asadar, fiecare dintre cei patru poate fi ucigasul domnului Shaitana.
Incep interogarile suspectilor de catre comisarul Battle cu ajutorul colonelului Race si a doamnei Oliver, iar comisarul Battle face cate o vizita fiecarui invitat banuit. In urma vizitelor, Anne Meredith este cea care omite sa povesteasca doua luni din viata sa, cand ucide o persoana, insa prietena ei Rhoda Dawes o da in vileag, marturisind totul doamnei Oliver.
Utilizandu-si metodele specifice si viclenia fara margini, si Hercule Poirot ii viziteaza pe suspecti si incepe sa le puna intrebari incomode si bizare pentru a scoate adevarul la lumina. Asa afla si un moment cheie din viata maiorului Despard, mai exact cand acesta a ucis accidental un om. 
In final cunoscutul erou din romanele autoarei Agatha Christie gaseste criminalul. Obtine marturisirea de la faptas cu ajutorul unui actor ce joaca rolul martorului ocular.
Cine sa fie oare? Sa fie unul dintre cei patru suspecti sau cineva din exterior?