Cortina - Agatha Christie

Univers
Brosata (paperback)
 
30,99LEI
Stoc epuizat
Excelsior-Mu...
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Curtain: Poirot’s Last Case
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1975
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1983
Editura la care a aparut: Univers
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Curtain_(novel)
In 'Cortina' (1975) carierele lui Hercule Poirot si Hastings se apropie de final. Cei doi prieteni se intorc in faimosul conac Styles Court, unde cu multi ani in urma au solutionat un caz. Desi celebrul detectiv belgian este acum batran si chinuit de artrita, abilitatile sale sunt la fel de ascutite. Cu toate acestea, cand Poirot declara ca unul dintre oaspetii de la Styles a comis cinci crime, multi oameni ii pun la indoiala judecata. Detectivul stie ca urmeaza sa previna crima cu numarul sase inainte de caderea cortinei si de data aceasta istoria nu se va mai repeta.

Despre Cortina - Agatha Christie

Cortina este ultimul roman politist al scriitoarei Agatha Christie si ultimul caz anchetat de catre celebrul detectiv belgian Hercule Poirot, cel cu mustata, joben si o minte sclipitoare in solutionarea crimelor. Actiunea se desfasoara in satucul Styles din Essex, unde Poirot si prietenul sau Hastings au solutionat primul caz. 
Eroii au imbatranit iar detectivul este cel mai afectat de inaintarea in varsta, devenind irascibil si tipand la toti cei din jur. El se deplaseaza cu ajutorul unui carucior, sufera de artrita iar celebra mustata si-a pierdut din vitalitate. Poirot si Hastings se afla pe urmele unui ucigas care a savarsit cinci crime si pe care il considera un manipulator excelent care isi alege victimele minutios, le ademeneste si le intinde capcane dintre cele mai iscusite. 
Hastings devine urechile si ochii lui Poirot, astfel ca ii interogheaza pe oaspetii conacului, le urmareste miscarile si interpreteaza actiunile acestora in stilul caracteristic detectivului. Insa, se incurca si concluzii sale sunt gresite in final, asa ca tot lui Poirot ii revine meritul de a-l descoperi pe asasin. 
Ultima crima de la Styles are un faptas surprinzator al carui nume este dezvaluit intr-un manuscris intocmit de Poirot, intre timp doborat de un infarct, care ajunge la Hastings prin intermediul unei firme de avocatura.