Misterioasa afacere de la Styles - Agatha Christie

Stoc epuizat
Litera
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Excelsior-Mu...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Litera
Brosata (paperback)
Titlul orginal: The Mysterious Affair at Styles
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1920
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1994
Editura la care a aparut: Excelsior Multi Press
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Mysterious_Affair_at_Styles
Primul roman politist al cunoscutei autoare britanice Agatha Christie, 'Misterioasa afacere de la Styles' (1920) face parte din seria de volume al caror erou este legendarul detectiv belgian Hercule Poirot. Cand instarita si despotica Emily Inglethorp este descoperita moarta intr-o camera cu toate usile inchise, nu lipsesc nici suspectii si nici dovezile otravirii cu stricnina. Poate ca ucigasul este chiar mult mai tanarul sot si proaspatul beneficiar al testamentului victimei...

Despre Misterioasa afacere de la Styles - Agatha Christie

Romanul il introduce pe Hercule Poirot, inspectorul (ulterior inspector sef) Japp si pe Arthur Hastings. Un refugiat belgian al Primului Razboi Mondial, Poirot se stabileste in Anglia chiar langa casa lui Emily Inglethorp, cea care l-a ajutat in noua sa viata. Prietenul sau Hastings ajunge la ea acasa, fiind invitat sa isi petreaca aici convalescenta in urma unei rani capatate in razboi. 
Intr-o dimineata este gasit in conac trupul neinsufletit al lui Emily. Femeia fusese otravita cu stricnina. Poate faptasul este chiar sotul mult mai tanar al femeii si fireste, beneficiarul testamentului acesteia. In mod straniu, barbatul nu se straduieste prea mult sa se disculpe, ba chiar doreste sa fie adus cat mai curand in fata judecatorului. Sau poate este unul dintre fiii vitregi ai lui Emily ori Cynthia, protejata batranei.
Cand incep investigatiile, genialul detectiv Poirot este adus de prietenul sau Hastings sa descopere misterul mortii femeii. Oare cine a otravit-o pe Emily?