Ucigasul ABC - Agatha Christie

Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Litera
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Titlul orginal: The A.B.C. Murders
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 1936
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Uciga%C8%99ul_ABC
Ucigasul ABC este un roman politist de fictiune care prezinta personajele Hercule Poirot, Arthur Hastings si inspectorul Japp in timp ce se confrunta cu crimele unui misterios criminal cunoscut sub numele ABC. Naratiunea romanului este neobisnuita, deoarece se desfasoara atat la persoana I, cat si la persoana a III-a.

Despre Ucigasul ABC - Agatha Christie

Romanul incepe cu reintalnirea dintre Poirot si Hasting dupa o perioada de un an. Acestia primesc o scrisoare de la un anume ABC care ii informeaza ca va comite o crima in Andover. Poirot il informeaza pe inspectorul Japp in legatura cu data la care se presupune ca va avea loc crima.

La scurt timp, proprietara unui magazin de tutun, pe nume Alice Ascher este lovita pana la moarte in propriul magazin din Andover. Criminalul ABC a lasat la locul crimei un ghid ABC feroviar care arata locatia Andover.

Progresul investigatiei care reiese din jurnalul lui Hastings este urmat de descrierea vietii lui Alexander Bonaparte Cust, care din cauza conditiei fizice este nevoit sa fie vanzator ambulant de sosete. In timp ce Poirot investigheaza crima, Cust marcheaza destinatia Andover pe harta sa.

Mai tarziu, mai au loc cateva crime anuntate prin scrisori, timp in care Poirot alaturi de Hastings si Japp incearca sa gaseasca criminalul.

Care este motivul pentru care criminalul ABC ii trimite scrisori lui Poirot?

Cine este criminalul ABC?

Va reusi Poirot sa il descopere?