Cavalerul reginei - Alexandre Dumas

Cartea Roman...
Brosata (paperback)
 
5,99LEI
Saeculum I.O...
Brosata (paperback)
 
8,99LEI
-67%
Dexon
Brosata (paperback)
29,99LEI 9,99LEI
Stoc epuizat
Cartea Roman...
Cartonata (hardcover)
Romanul `Cavalerul Reginei` este parte a seriei de romane semnate de Alexandre Dumas despre Revolutia Franceza.

Despre Cavalerul reginei - Alexandre Dumas

In Parisul de odinioara, pe cand Louis al XVI-lea era ghilotinat, tribunalul revolutionar constituit - Conventia, va da nastere in curand Terorii. Intemnitata la Temple, Marie-Antoinette asteapta procesul al carui sentinta nu lasa urma de indoiala. Politia revolutionara este in alerta deoarece in cetate umbla zvonul ca un grup de complotisti pune la cale evadarea vaduvei Capet. Cavalerul de Maison-Rouge pare a fi singurul om care mai are speranta ca familia regala va fi salvata si indrazneste sa elaboreze un plan pentru salvarea stapanilor, in Parisul intesat de pericole, revolte, turnatori. Alaturi de tovarasii credinciosi, cavalerul risca tot pentru o cauza nobila, pentru salvarea copiilor nevinovati si mandrei regine. Planurile sale tind sa fie dejucate, iar in acest moment curajosul cavaler continua de unul singur, pentru a-si salva putinii tovarasi pe care ii mai are alaturi.

In paralel cu incercarile bravului cavaler, Dumas il introduce in poveste pe Maurice Lindey, patriot sincer si viteaz, care din iubire se lasa atras in cursa. El este implicat, fara voia sa, in complotul regal planificat pentru a o salva pe regina Marie Antoinette din temnita. Maurice e dedicat cauzei republicane, insa pasiunea sa pentru o femeie tanara, frumoasa, il aduce in serviciul enigmaticului cavaler de Maison-Rouge, cel ce a pus la cale complotul.

Fiind pe baricade diferite, cavalerul alaturi de aristocrati, iar Maurice alaturi de revolutionari, cei doi sunt totusi similari prin sentimentele nobile ce sunt motor in vietile lor, prin sacrificiile facute in numele iubirii, devotamentului. In cazul cavalerului, iubirea pentru patrie e incarnata in fiinta Mariei-Antoinette, in timp ce, in cazul tanarului Lindey, conflictul interior e cauzat de iubirea de patrie dar si de cea inspirata de Genevieve, aristocrata pe care el o salveaza inca de la inceputul povestii. Astfel, Maurice are o alegere dificila de facut...are de ales intre iubirea din trecut, patrie si marea iubire din prezent.

In acest roman, Alexandre Dumas, dramaturg si romancier, geniu de forta lui Balzac ori Hugo, a creat eroi legendari intr-o poveste marcata de intorsaturi de situatie surprinzatoare, conspiratii, arta manuirii sabiei, romantism, iubire si onoare, toate sub amenintarea ghilotinei. Dar, in final, prietenia si iubirea inving orice, totul, chiar si moartea, iar Cavalerul, Maurice, Genevieve sau Lorin raman eroi peste care anii nu pot asterne valul uitarii.