Cezar - Alexandre Dumas

Hyperion
Cartonata (hardcover)
 
2,99LEI
-50%
Dacia
Cartonata (hardcover)
15,99LEI 8,00LEI
-10%
Hyperion
Cartonata (hardcover)
20,99LEI 18,89LEI
Stoc epuizat
Dexon
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Dacia
Brosata (paperback)
Titlul orginal: César
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1856
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1975
Editura la care a aparut: Dacia
'César' de Alexandre Dumas este un roman biografic dedicat celui mai cunoscut lider politic si militar roman, Iulius Cezar. Volumul face parte dintr-o serie de biografii a autorului publicata intre 1855 si 1856, Les Grands Hommes en robe de chambre: César, Henri IV, Richelieu.

Despre Cezar - Alexandre Dumas

Romanul 'César' de Alexandre Dumas surprinde viata tumultoasa pe care a avut-o Iulius Cezar, cel mai cunoscut lider politic dar si neinfricat miliar roman. Vremea in care a trait conducatorul roman este cea a debutului razboaielor civile din Republica Romana. 
Asadar, Cezar se naste intr-o familie cu origini impresionante. Se considera ca stramosii sai sunt vechi regi romani dar si zei, si din acest motiv are o copilarie tumultoasa, pusa sub semnul razboaielor civile. Este nevoit sa fuga, se refugiaza departe de metropola insa ulterior este gasit si capturat de pirati. In final este eliberat. 
Devine protagonistul unei aventuri incredibile. Impreuna cu soldatii sai merge in cautarea piratilor ce l-au tinut in captivitate si ii distruge. Inca din copilarie viata sa este in primejdie, insa reuseste mai mereu sa invinga.
Viata unuia dintre cei mai mari generali dar si oameni politici din istorie este asadar detaliata in volumul semnat de Alexandre Dumas, potrivit caruia Cezar s-a nascut cu o suta de ani chiar inainte de Iisus Hristos - si vom spune cum, dupa parerea noastra, a fost unul dintre precursorii religiei crestine.