Contele de Monte Cristo - Alexandre Dumas

Moderna
Brosata (paperback)
 
35,99LEI
Stoc epuizat
Regis
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Orizonturi
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Le Comte de Monte-Cristo
Limba primei editii: Franceza
Anul aparitiei primei editii: 1844
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Contele_de_Monte-Cristo

Despre Contele de Monte Cristo - Alexandre Dumas

Actiunea romanului are loc in Franta, Italia si in Insulele din Marea Mediterana in timpul evenimentelor istorice din perioada 1815-1839: epoca Restauratiei Bourbon prin domnia lui Louis-Philippe al Frantei.

Povestea incepe in ziua cand Napoleon paraseste prima sa insula de exil, Elba, incepand cu perioada de 100 de zile cand Napoleon a revenit la putere.

Cadrul istoric este un element fundamental al cartii, fiind o poveste de aventura centrata pe speranta, dreptate, razbunare, mila si iertare.

Povestea se concentreaza pe un barbat inchis pe nedrept care reuseste sa scape din inchisoare si castigand o avere isi propune sa se razbune pe cei care au fost vinovati de nedreptatea suferita.

Inainte de a se casatori cu logodnica sa, Mercedes, Edmond Dantes, un francez in varsta de 19 ani, primul tovaras al Faraonului, este acuzat in mod nedrept de tradare, fiind arestat si inchis fara drept la proces. Abatele Faria, un coleg prizonier, deduce in mod corect ca Fernand Mondego, rivalul invidios al lui Edmond, Danglars, colegul de echipaj, si magistratul De Villefort au fost cei care l-au predat pe baiat.

 Faria il ajuta pe Edmond sa evadeze si il indruma spre o comoara. Mai tarziu, in calitate de Conte de Monte-Cristo, un om puternic si misterios, Dantes soseste din Orient pentru a intra in lumea pariziana a anilor 1830 si a se razbuna pe cei care au conspirat ca sa il distruga.