Robin Hood - Alexandre Dumas

-40%
Albatros
Cartonata (hardcover)
22,99LEI 13,79LEI
Anymar
Brosata (paperback)
 
13,99LEI
Stoc epuizat
Universul / ...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Prietenii C...
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Paralela 45
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Robin Hood le proscrit
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1873
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1974
Editura la care a aparut: Albatros
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Alexandre_Dumas#Works
'Robin Hood' este un roman istoric atribuit scriitorului francez Alexandre Dumas si este publicat postum in 1873. Volumul este continuarea povestii eroului britanic Robin Hood, prima parte fiind intitulata 'Le Prince des voleurs', publicata un an mai devreme.

Despre Robin Hood - Alexandre Dumas

Fiecare epoca si generatie are propriul Print al Hotilor. Un cavaler asemenea lui Ivanhoe si indraznet ca D'Artagnan, arcasul Robin Hood are generozitatea unui sfant si este in mod cert prototipul unei lungi serii de hoti. 
Romanul il suprinde pe Robin Hood si ai lui tovarasi in padurea Sherwood interceptand si jefuind nobilimea normanda si religioasa. Se reuneste cu Will Scarlet si Allan Clare, ambii intorsi din Franta. 
Ulterior, Will este rapit si salvat de prietenii sai, in timp ce Allan se confrunta cu decizia serifului din Nottingham de a-si se casatori fiica, pe Christabel, cu Sir Tristan. Christabel este femeia pe care o iubeste Allan. In cele din urma se sarbatoreste fericita casatorie dintre Allan si iubita sa, iar, cu aceeasi ocazie, Robin se casatoreste cu Marian in timp ce Will o ia de sotie pe Maude.
Cititorii sunt partasi la multe aventuri ale eroului in urmatorii ani. Se naste o prietenie intre Robin si nobilul Sir Richard de La Pleine, Hood se confrunta cu tot mai multe atacuri din partea serifului, baronul Fitz Alwin, iar in urma Turneului Silver Arrow, castigat de Hood, conflictele se amplifica si baronul este ucis. In urma evenimentului, regele Henric al II - lea trimite armata pentru a confisca proprietatile lui Sir Richard, cel care l-a ajutat pe Hood in timpul revoltei. 
Ani mai tarziu Sir Richard moare iar intr-unul dintre ultimele atacuri Lady Marian este ucisa de o sageata, moartea sotiei aruncandu-l pe Robin intr-o disperare acuta. 
Ce se va intampla cu Printul Hotilor in cele din urma?