Unde se avanta vulturii - Alistair MacLean

Adevarul Hol...
Cartonata (hardcover)
 
14,99LEI
Meridiane
Brosata (paperback)
 
1,99LEI
Titlul orginal: Where Eagles Dare
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1967
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1984
Editura la care a aparut: Meridiane
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Alistair_MacLean#Bibliography
Actiune si suspans. Asta propune Alistair MacLean in volumul sau 'Unde se avanta vulturii'. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial un grup de soldati britanici are o misiune: sa il salveze pe generalul Carnaby din mainile germanilor. Generalul este captiv in castelul Schloss Adler din Alpi,unde se afla si sediul Gestapo. Misiunea devine insa din ce in ce mai complicata, tensiunea creste iar membrii echipei incep sa moara unul cate unul.

Despre Unde se avanta vulturii - Alistair MacLean

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intr-o noapte de iarna, sapte barbati si o femeie din fortele speciale britanice aterizeaza in Alpii Germaniei. Misiunea lor este sa il salveze pe generalul american Carnaby din mainile nazistilor. Acesta fusese capturat si adus in Castelul Schloss Adler, sediul Gestapo - ului pentru a fi fortat sa dezvaluie planuri secrete. Este un castel aflat intr-o zona greu accesibila din munti, unde pot intra doar vulturii, de aici si titlul volumului.
Intreaga actiune se desfasoara in doar 24 de ore. Personajele sunt asemenea vulturilor. Maiorul Smith este incredibil de istet si intotdeauna are un plan B indiferent de orice situatie infricosatoare care apare, iar locotenentul Schaffer este initial temator insa se remarca alaturi de Smith in misiunea de salvare a lui Carnaby. Mary, la randul sau, este agent dublu si cea care faciliteaza accesul celor doi in castel.
La un moment dat, lucrurile incep sa capete o noua turnura. Carnaby, capturat pentru ca avea informatii legate de cel de-al doilea front, este de fapt un actor platit de englezi. Ulterior, izbucnesc lupte grele pentru a duce misiunea la bun sfarsit iar membrii echipei incep sa moara unul cate unul.
Ce se va intampla cu grupul de soldati?