Insula pinguinilor - Anatole France

-40%
Curtea Veche
Brosata (paperback)
4,99LEI 2,99LEI
Albatros
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Leda
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
De Stat pent...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
I. Branistea...
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
De Stat pent...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
I. Branistea...
Brosata (paperback)
Titlul orginal: L’Ile des pingouins
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1908
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1930
Editura la care a aparut: I. Branisteanu
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Penguin_Island_(novel)
'Insula pinguinilor' este o fictiune satirica din anul 1908 a scriitorului francez Anatole France, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1921. Pacalit de diavol, un misionar crestin ajunge pe o insula inghetata. Aici, pinguinii se transforma in fiinte omenesti si vor parcurge numeroase etape ale istoriei…In esenta, volumul este o critica la adresa naturii umane, morala, obiceiurile si legile omenesti fiind obiectul satirei lui Anatole France.

Despre Insula pinguinilor - Anatole France

In anul 1908 Anatole France intocmeste o satira la superlativ a societatii franceze cat si a intregului context politic si economic ce marcheaza Europa Occidentala de secol XIX. Povestea incepe atunci cand un calugar crestin misionar aterizeaza pe o insula acoperita de gheturi. Stand prost cu vederea, confunda pe marii pinguini din specia Great Auk (specie care dispare la jumatatea secolului XIX) cu niste pagani ce trebuie crestinati.
El boteaza toate animalele iar Dumnezeu, care in mod normal permite doar oamenilor sa fie botezati, solutioneaza problema daruindu-le pinguinilor suflete si transformandu-i in fiinte omenesti. Asa incepe istoria pinguinilor, ce o oglindeste in mod satiric pe cea a Frantei si a Europei Occidentale.
Pinguinii vor traversa marile migratii, Evul Mediu, Renasterea si vor cunoaste epoca moderna si tehnologica. In cea din urma epoca Anatole France surprinde decaderea neamului de pinguini cauzata de supraconsumul de obiecte si produse, poluarii si a ratei mari de sinucideri. 
In cele din urma civilizatia ultra - industriala a pinguinilor va fi distrusa de o campanie terorista, asa ca totul o ia de la inceput...