Renasterea si reforma - Andrei Otetea

-50%
Stiintifica
Cartonata (hardcover)
7,99LEI 3,99LEI
-20%
Stiintifica
Cartonata (hardcover)
4,99LEI 3,99LEI
Titlul orginal: Renasterea si reforma
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1941
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1941
Editura la care a aparut: Fundatia regala pentru literatura si arta
'Renasterea si reforma', semnata de istoricul si membrul Academiei Romane, Andrei Otetea, apare initial in 1941. Volumul trateaza problematica Renasterii, un fenomen al innoirii cu debut in economie si ulterior in toate domeniile vietii sociale si politice, cat si cea a Reformei.

Despre Renasterea si reforma - Andrei Otetea

Volumul lui Andrei Otetea, 'Renasterea si reforma', este rezultatul studiilor indelungate referitoare la Renasterea italiana, incepand cu 1921 autorul avand prilejul de a realiza cercetari in Italia vreme de doi ani si de a lua contact in mod direct cu creatiile literare si artistice ale Renasterii.
In viziunea autorului, Renasterea este un fenomen mondial ce consta intr-o reimprospatare generala a societatii europene. Ia nastere in sfera economica insa ulterior se propaga in toate nivelurile vietii sociale si politice.
Problematica Renasterii naste initial dezbateri in apus, cu precadere in Germania. Istoricul urmareste aceasta miscare in sfera activitatilor economice si directiile sale de propagare si ulterior integreaza acest fenomen in toate aspectele definitorii ale lumii moderne, respectiv extinderea orizontului geografic prin explorari si misiuni ale cuceritorilor, nasterea statelor moderne, conturarea unui sistem politic european, innoirea intelectuala cat si artistica. In final apare Reforma.
Volumul 'Renasterea si reforma' deschide calea cercetarilor si pentru numerosi alti specialisti din domeniu.