Necunoscuta de la Wildfell Hall - Anne Bronte

-33%
Eminescu
Brosata (paperback)
5,99LEI 3,99LEI
-70%
Lira
Cartonata (hardcover)
9,99LEI 2,99LEI
-40%
Lider
Brosata (paperback)
4,99LEI 2,99LEI
Capitoliul
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Eminescu
Cartonata (hardcover)
 
3,99LEI
Stoc epuizat
Litera
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Orizonturi
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Litera
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Eminescu
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Eminescu
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: The Tenant of Wildfell Hall
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 1848
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1974
Editura la care a aparut: Eminescu
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Necunoscuta_de_la_Wildfell_Hall
Necunoscuta de la Wildfell Hall este al doilea roman al scriitoarei Anne Bronte publicat sub pseudonimul Acton Bell. Romanul a fost adaptat cinematografic atat in anul 1968, cat si in anul 1996.

Despre Necunoscuta de la Wildfell Hall - Anne Bronte

Cine este Necunoscuta de la Windfell Hall?

Prima parte a romanului este povestita sub forma unor scrisori de la protagonistul operei, Gilbert Markham, catre prietenul lui, Jack Holford, in care ii povesteste despre sosirea unei femei misterioase imbracata in haine de doliu la conacul demult pustiu din Wildfell Hall.

Aparitia misterioasei femei pe nume Mrs Graham trezeste interesul celorlalti sateni care o viziteaza pe rand, dar sunt intampinati cu raceala de catre aceasta. Tot ce reusesc sa afle ceilalti sateni este ca femeia este vaduva.

Gilbert urmeaza sa o intalneasca pe misterioasa vaduva la slujba de duminica, si o gaseste pe aceasta frumoasa si respingatoare in acelasi timp, din cauza felului ei de a fi.

Nu dupa mult timp Gilbert afla ca femeia are un copil in varsta de 5 ani, pe nume Arthur, si ca isi castiga traiul prin vanzarea de tablouri realizate chiar de ea, dar sub un alt nume. Cu trecerea timpului, Mrs. Graham ii trezeste tot mai mult interesul lui Gilbert, dar incercarile sale de a o cuceri se lovesc de refuzul acesteia.

Gilbert nu da crezare numeroaselor zvonuri care apar despre Mrs. Graham, dar martor fiind la o intalnire dintre ea si Domnul Lawrence, realizeaza ca cei doi par a fi destul de apropiati si ca e posibil ca zvonurile sa fie totusi adevarate.

Cea de-a doua parte a romanului consta in povestirile din jurnal ale doamnei Graham, incepand cu intoarcerea ei de la Londra pe cand avea doar 18 ani. Toate impresiile din calatorie sunt umbrite de sentimentele pe care i le-a trezit Arthur Huntingdon, un tanar fermecator, dar imoral. In ciuda impotrivirii matusii sale, Helen este increzatoare ca il poate repara pe Arthur daca se marita cu el, lucru pe care in cele din urma ajunge sa il si faca, dar nu are parte de un mariaj reusit.

Dupa o perioada de timp, Helen da nastere copilului lor, pe care il numeste tot Arthur, dar fata de care tatal sau nu simte o iubire la fel de mare precum este cea a lui Helen. Plecarile lui Arthur la Londra devin din ce in ce mai dese, iar interesul lui pentru Helen din ce in ce mai scazut. Dupa 3 ani, Helen afla ca sotul ei o inseala si hotaraste sa plece de acasa cu copilul, urmand sa isi castige existenta din vanzarea tablourilor. Dar Arthur afla despre planul ei si ii distruge toate instrumentele de pictura. In cele din urma, reuseste sa plece ajutata de fratele ei si ajunge in Windfell Hall.

In cea de-a treia parte a romanului se revine la scrisori in numele lui Gilbert. Helen se intoarce la sotul ei din cauza faptului ca acesta este bolnav, dar gaseste imposibila incercarea ei de a-l ajuta sa se insanatoseasca  din cauza consumului de alcool al acestuia.

Intamplarile ce au loc in continuare urmeaza sa le descoperiti dumnevoastra, dragi cititori, in cazul in care aceasta descriere v-a captat atentia si curiozitatea.

Lectura placuta!