Eroare judiciara - Anne Holt

Trei
Brosata (paperback)
 
17,99LEI
Stoc epuizat
Trei
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Trei
Brosata (paperback)
Autor: Anne Holt
Titlul orginal: Det som er mitt
Limba primei editii: norvegiana
Anul aparitiei primei editii: 2001
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2009
Editura la care a aparut: Trei
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Anne_Holt#Bibliography
'Eroare judiciara' apare initial in anul 2001 si este scris de fostul ministru al justitiei din Norvegia, Anne Holt. Un ucigas in serie se afla in libertate in Norvegia. Emily si Kim, copii de noua si cinci ani, au disparut iar ancheta este incredintata inspectorului principal Ingvar Stubr. Investigatiile conduc la Aksel Seier, condamnat cu patruzeci de ani in urma si exilat in Statele Unite. Sa fie Seier adevaratul criminal? O eroare judiciara se pare ca s-a comis insa...

Despre Eroare judiciara - Anne Holt

Inspirat din fapte reale si semnat de regina romanelor politiste norvegiene, Anne Holt, Eroare judiciara este primul volum al unei serii in care protagonistii sunt anchetatorii Vik si Stubo.
Un criminal in serie umbla liber pe strazile din Norvegia. Acesta sechestreaza, ucide copii intr-o maniera ce nu poate fi descoperita de medicii legisti, ulterior ii impacheteaza in saci de gunoi si ii trimite mamelor acestora impreuna cu un mesaj: Ai primit ceea ce ai meritat. 
Emilie, o fetita de doar noua ani, este rapita de criminal pe 17 mai insa nu este omorata si trimisa mamei ei, care murise cu ceva timp in urma, dar nu acesta este motivul pentru care ucigasul nu ii ia viata fetei. O simte mai speciala, asa ca fetita trebuie doar sa fie cuminte si sa nu il supere pe ucigas. 
Ceilalti copii captivi plang dupa parinti, lucru ce il enerveaza la culme, astfel ca nu au soarta fetitei si sunt omorati si trimisi unul cate unul parintilor. Asadar, Kim, un baietel de doar cinci ani, Sarah Baarclsen si Glenn Hugo, de doar 11 luni, sunt victimele criminalului.
Cazul este incredintat de catre inspectorul principal Ingvar Stubr anchetatorilor Inger Johanne Vik si Yngvar Stubo. Cei doi incearca sa afle daca intre aceste crime si cazul lui Aksel Seier, ce a fost condamnat pe viata la 21 de ani pentru viol, si uciderea cu premeditare a lui Hevgid (8 ani), exista o legatura. 
In final, anchetatorii descopera ca ucigasul este Karsten Asli, fiul Evei Asli si al lui Aksel Seier. Karsten se pare ca nu a avut niciodata tatal alaturi, lucru care l-a afectat profund. Nu a putut sa isi creasca nici propriul copil, iar acum se leaga de copiii femeilor din viata lui. Nu apuca sa plateasca pentru ororile sale intrucat moare.
Asadar, banuiala ca s-a comis o eroare judiciara si ca o autoritate publica a primit bani pentru a influenta rezultatul unui proces derulat cu ani in urma...sa fie reala?
Seria, ai caror protagonisti sunt anchetatorii Vik si Stubo, a fost si ecranizata de Yellow Bird Productions AB.