Grecia Clasica - Anne-Marie Buttin

All Educatio...
Brosata (paperback)
 
8,99LEI
Stoc epuizat
All Educatio...
Brosata (paperback)
Titlul orginal: La Grece classique
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 2000
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2002
Editura la care a aparut: ALL
'Grecia Clasica' de Anne Marie Buttin propune cititorilor o incursiune in civilizatia teritoriului elen. Ce stim despre greci? Dar despre orasele, coloniile, istoria lor? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care isi propune sa raspunda volumul ce face parte din seria 'Ghiduri pentru civilizatii'.

Despre Grecia Clasica - Anne-Marie Buttin

Grecia este taramul unei civilizatii ce a dat nastere unor renumiti creatori din beletristica, stiinte umaniste ori arte plastice si ne-a lasat mostenire parti principale din conceptele noastre filosofice, din fondul literar si artistic precum si din lexic.
Ghidul propune o incursiune in civilizatia elena, o civilizatie al carei patrimoniu ne-a ramas aproape dar ale carei criterii sunt atat de indepartate de ale noastre. De pilda, cuvantul democratie semnifica in Grecia o singura categorie a populatiei, o minoritate. Elementul central al cartii este Atena, aici fiind cele mai multe documente si sapaturi comparativ cu alte asezari urbane ale tarii. 
O parte din istoria Greciei antice este analizata, respectiv de la debuturi si pana la moartea lui Alexandru cel Mare si se incheie cu descrierea perioadei Greciei eleniste. Asadar, functionarea reala a institutiilor, mentalitatea si valorile antichitatii in teritoriu, viata particulara, sistemul educational ori sensul religiei sunt doar cateva elemente menite sa inlesneasca intalnirea cititorului contemporan cu oamenii unor vremuri indepartate.
Sunt cuprinse de asemenea sfaturi legate de utilizarea acestui ghid, aspecte legate de scrierea termenilor grecesti precum si o serie de reprezentari cartografice ale Greciei.
Teritoriului elen ii sunt analizate istoria, cetatile si coloniile, organizarea politica si sociala, viata economica si capitala, Atena, iar referitor la omul grec, sunt tratate particularitati precum religia, modul de petrecere a timpului, literatura, arta ori viata privata.