Citadela - Antoine De Saint-Exupery

-49%
Rao
Brosata (paperback)
34,99LEI 17,99LEI
-10%
Junimea
Brosata (paperback)
9,99LEI 8,99LEI
-14%
Rao
Brosata (paperback)
84,99LEI 72,99LEI
Stoc epuizat
Rao
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Citadelle
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1948
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1977
Editura la care a aparut: Junimea
Wikipedia: https://fr.wikipedia.org/wiki/Citadelle_(livre)
Insemnarile facute de Antoine de Saint-Exupery cu prilejul misiunilor de lupta din vremea razboiului au fost reunite si publicate postum in 'Citadela' (1948), o parabola eleganta care solicita atentia cititorului pentru a-i patrunde intelesurile profunde. Perceptia ascutita, observatia fina si introspectia psihologica fac din acest volum un model intelectual de relaxare. Asadar, de la 'Curierul de Sud' la 'Micul Print' si de la 'Zbor de noapte' la 'Citadela', cititorii vor fi martorii traseului existential al unui om liber, al unui vizionar si al unui vesnic calator.

Despre Citadela - Antoine De Saint-Exupery

Fascinanta, bizara si mustind de exaltare, Citadela este o sublimare a filosofiei lui Antoine de Saint-Exupery. Volumul reuneste notitele autorului din timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial si transpune amalgamul de incertitudini, framantarile unui indragostit de absolut, nevoia de libertate si maretia invingatorului intr-o lume formata din ziduri. Asa cum se intampla cu fiecare cautator al unui sens pe lume, de altfel.
Pentru a-si relata povestea, cunoscutul autor francez foloseste drept narator un print al desertului care se plimba printre oamenii imperiului creat de tatal sau, mediteaza asupra tragediilor si pune in balanta posibilele solutii la necazurile acestora. In esenta, scopul tatalui este educarea fiului pentru a descoperi ce acte innobileaza omul si care il imping la decadere. 
Citadela ofera prilejul unei bucurii rafinate a spiritului, respectiv a unei lecturi care solicita, provoaca si mai presus de toate pune cititorii in fata unor noi sensuri, fiind mai degraba un demers euristic in cunoasterea unor realitati aflate in mod latent in fiecare dintre noi.