Rotile - Arthur Hailey

-20%
Univers
Brosata (paperback)
1,99LEI 1,59LEI
-60%
Colosseum
Brosata (paperback)
1,99LEI 0,80LEI
Titlul orginal: Wheels
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1971
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1975
Editura la care a aparut: Univers
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Hailey#Novels
Romanul autorului britanic - canadian Arthur Hailey a aparut in 1971. Volumul 'Rotile' se remarca prin actiunea autentica si intriga celor mai profitabile afaceri din America, automobilele... Rotile se aprind odata cu pasiunile barbatilor si femeilor captivi in cel mai salbatic joc pentru putere din lume...

Despre Rotile - Arthur Hailey

In Rotile, Arthur Hailey contureaza un amplu portret al marii industrii americane de automobile, incluzand aspecte atat din viata profesionala cat si din cea personala a celor implicati in mecanismul marilor conflicte, drame, trusturi, iubiri si vieti macinate. Toate se desfasoara intr-un ritm cinematografic.
Romanul urmareste multe dintre aspectele actuale ale societatii, inclusiv relatiile rasiale, politicile corporatiste si etica afacerilor. Compania auto din poveste este Ford Motor (cu o serie de deghizari) iar unele dintre personaje pot fi recunoscute ca fiind din interior. 
O scena importanta din volumul lui Hailey este similara cu cea a lui Tolstoi din Anna Karenina. Daca in romanul lui Tolstoi aventura protagonistei devine cunoscuta datorita reactiei emotionale la accidentul iubitului sau din timpul unei curse de cai, in romanul lui Hailey accidentul are loc in timpul unei curse de masini Indy. Dar semnificatia este aceeasi...
Rotile a fost ecranizat intr-o miniserie TV din 1978 in regia lui Jerry London si i-a avut in distributie pe Rock Hudson si Lee Remick.