Pretul succesului - Barbara Taylor Bradford

Univers
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
-25%
Univers
Brosata (paperback)
3,99LEI 2,99LEI
Stoc epuizat
Orizonturi
Brosata (paperback)
Titlul orginal: A Woman of Substance
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 1979
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/A_Woman_of_Substance_(novel)
Pretul succesului este romanul cu care a debutat scriitoarea Barbara Taylor Bradford in anul 1979, avand o vanzare de peste 30 de milioane de exemplare in intreaga lume. Este primul roman dintr-o saga de sapte carti avand ca subiect averile unui imperiu de retail si masinatiunile elitei de afaceri de-a lungul a trei generatii. A fost si adaptat ca miniserie de televiziune.

Despre Pretul succesului - Barbara Taylor Bradford

Care este povestea romanului Pretul succesului?

Inceputul cartii ne prezinta o Emma Harte in varsta ce calatoreste cu asistenta ei personala si nepoata ei, Paula, catre New York.  In momentul in care ajunge la New York este informata de secretara ca fii ei planuiesc sa o impinga sa se pensioneze pentru a imparti imperiul cu scopul vanzarii. Afland aceasta veste, Emma hotaraste sa isi schimbe testamentul si sa lase averea nepotilor ei.

Continuarea povestii este o reamintire a vietii Emmei. Aceasta isi aduce aminte de perioada in care era servitoarea familiei Fairley, de al carui fiu s-a indragostit. Ramasa insarcinata, Edwin nu a dorit sa se casatoreasca cu ea, motiv pentru care Emma a fugit la Leeds, mintind familia Fairley ca este maritata cu un barbat aflat pe mare, pe nume Winston.

Urmeaza apoi sa lucreze pentru familia Kallinski, la atelierul de imbracaminte al acestora, dupa care se muta cu o fata si isi mai ia inca un job, la Thompson’s Mill, urmand ca dupa un an sa aiba suficienti bani cat sa inchirieze un magazin in Armley. Afacerea Emmei merge bine, iar magazinele ei se extind. Se casatoreste apoi cu Joe Lowther, proprietarul ei, cu care urmeaza sa aiba un fiu, Christopher.Din pacate, sotul ei va muri ulterior in batalia de la Somme.

Il cunoaste apoi pe Paul, cu care va avea o aventura nereusita, dupa care se marita cu Arthur Ainsley, cu care va avea gemeni, dar de care se va desparti mai tarziu, deoarece va avea o fiica cu Paul.

Nici relatia cu Paul nu va avea reusita, deoarece acesta se va sinucide, urmand a lasa averea Emmei si fiicei lor, Daisy.

Ne intoarcem in prezent unde Emma isi invita familia la casa din Yorkshire peste weekend pentru a le spune ca stie de tradarea lor si ca si-a schimbat testamentul.  Le ofera fiecarora un milion de lire pentru a nu interveni in afacerea ce va urma sa fie condusa de nepoti, iar acestia accepta.