Sclava Isaura - Bernardo Guimaraes

Sturion
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Sturion
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Univers
Cartonata (hardcover)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Sturion
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Sturion
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Sturion
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Atlantis
Brosata (paperback)
Titlul orginal: A Escrava Isaura
Limba primei editii: portugheza
Anul aparitiei primei editii: 1875
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1989
Editura la care a aparut: Univers
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/A_Escrava_Isaura_(novel)
'Sclava Isaura' este un roman din anul 1875 al scriitorului brazilian Bernardo Guimaraes. Cu acest volum Guimaraes a devenit renumit in intreaga tara si a castigat admiratia ultimului imparat al Braziliei, Dom Pedro al II - lea. Povestea urmareste destinul Isaurei, o tanara crescuta in sclavie care indura suferinte teribile pana la momentul eliberarii si casatoriei cu Alvaro, marea sa iubire.

Despre Sclava Isaura - Bernardo Guimaraes

Eroina romanului este Isaura, o fata nascuta in sclavie si crescuta de catre stapana casei, care i-a asigurat o educatie aleasa. Anii trec, stapana mosiei moare, astfel ca Isaura ramane in grija fiului decedatei si a sotiei acestuia. Ordinea fireasca a intamplarilor este tulburata de pasiunea bolnava ce ia nastere in mintea lui Leoncio Almeida, actualul stapan al mosiei si al plantatiei si implicit al Isaurei. 
Tanara decide sa fuga impreuna cu tatal sau Miguel pentru a scapa de torturile si insistentele mosierului. Ajunsi in Recife (frumoasa Venetie a Americii de Sud), cei doi isi schimba numele in Elvira si domnul Anselmo si se stabilesc intr-o casuta, incercand sa ramana cat mai izolati de lumea exterioara.
Insa, Elvira se indragosteste de Alvaro, un tanar orfan si bogat, care ii impartaseste sentimentele. Acest moment va declansa o serie de evenimente imprevizibile si inevitabile care contureaza frumusetea povestii si tin cititorii intr-un constant suspans.
Vor reusi sa ramana impreuna Isaura si Alvaro?
Romanul a fost ecranizat in anul 1976 in telenovela braziliana Escrava Isaura, ce s-a bucurat de un succes mondial iar in 2004 o a doua telenovela braziliana (A Escrava Isaura) a fost lansata, fiind difuzata si in Statele Unite cu titlul La Esclava Isaura.