E posibil sa fie vorba de o lipsa de inspirație post-moderna sau pur și simplu de faptul ca editurile și casele de producție cinematografică se tem sa își asume riscuri și prefera sa profite cât de mult pot din personajele și seriile deja cunoscute pe piață. Cert e ca din ce în ce mai multe opere ale autorilor clasici sunt fie ecranizate, fie continuate de autori noi. Cărțile cu James Bond au ajuns la al patrulea autor, în timp ce Sherlock Holmes este protagonistul a doua seriale TV, și a unei serii de filme.
Anul acesta, cei de la Harper Collins s-au gândit sa mai scoată un personaj clasic de la naftalină. Poate ca e improprie invocarea unei reveniri ținând cont ca în ultimul sfert de secol Hercule Poirot a rămas în constiinta publica prin intermediul filmelor de televiziune în care David Suchet a reușit performanta de a îl interpreta pe detectivul belgian în peste 80 de ecranizări care acoperă toate aparițiile personajului în romanele și povestirile lui Agatha Christine. Cum materialul deja existent a fost acoperit, editura britanica în colaborare cu familia autoarei au decis sa pună destinul lui Poirot în mâinile scriitoarei Sophie Hannah.
Hannah își declara pasiunea pentru opera lui Agatha Christie, menționând că romanele sale au fost primele cărți citite în copilărie. Acum, ajungând la rândul ei autoare de romane politice, Sophie Hannah își propune sa readucă cel mai important personaj al lui Christie la viata făcând câteva modificări. Deși acțiunea va fi plasata în continuare în perioada interbelica, Hercule Poirot va fi de aceasta data privat de asistenta căpitanului Arthur Hastings și a inspectorului Japp, Hannah motivând aceasta decizie prin dorința de a evita oglindirea perfecta a stilului Agathei Christie în noile romane.
Provocarea principala pentru Sophie Hannah va fi sa țeasă intriga captivanta bazata pe un personaj clasic pe gustul unui public de cititori care a crescut uitându-se la seriale polițiste, ale căror mecanisme narative se bazează major pe romanele Agathei Christie.
Nu se adaugă comentarii.