Dictionare, dictionare, dictionare….

In ziua de azi exista atatea tipuri de dictionare incat este aproape imposibil sa nu ai nevoie la un moment dat de unul. Stiintific, un dictionar este o lucrare a cuvintelor, adica un dictionar prezinta un mare procent din cuvintele ce alcatuiesc o anumita limba, sau o anumita forma de arta, a unei stiinte sau alt domeniu, fiind de obicei prezentate in ordine alfabetica, langa ele aflandu-se explicatia sensului cuvantului aflat in dictionar si modalitatea de pronuntie.
Putem slasifica dictionarele astfel:
Dictionar explicativ: este un dictionar de definitii, cuvintele sunt explicate prin sensul lor;
Dictionar lingvistic: dictionar de sinonime, dictionar de antonime, dictionar etimologic, dictionar de omonime, dictionar ortografic si dictionar de regionalisme;
Dictionar enciclopedic: reda informatii din mai multe stiinte sau culturi;
Dictionar al unei anumite stiinte: dictionar istoric, geografic, de medicina;
Dictionar de traducere a anumitor limbi: dictionar bilingv sau multilingv.
Primul dictionar se pare ca ar data din jurul anului 2300 i.Hr. descoperite pe teritoriul Serbiei moderne.
Primele dictionare romanesti dateaza din secolul al XVI lea si au avut forma unor glosare bilingve.
Un dictionar iti poate fi de folos atunci cand ai nevoie de explicatia stiintifica a unui cuvant sau atunci cand doresti sa traduci un anumit cuvant. Pentru un dictionar cu adevarat valoros si apreciat, este bine sa va adresati magazinelor de specialitate care au grija sa puna la vanzare doar dictionare de calitate, recunoscute ca valore si apreciate de cunoscatori.

Nu se adaugă comentarii.