Calatoria diletantilor - Bulat Okudjava

Univers
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
-25%
Polirom
Brosata (paperback)
47,95LEI 35,99LEI
Stoc epuizat
Univers
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Путешествие дилетантов
Limba primei editii: rusa
Anul aparitiei primei editii: 1976
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1985
Editura la care a aparut: Univers
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Bulat_Okudzhava
Unul dintre marile romane de dragoste ale secolului XX, 'Calatoria diletantilor' semnat de scriitorul rus Bulat Okudjava are in centrul sau figura insolita a printului Serghei Miatlev, un personaj sensibil si inzestrat cu o mare putere de a iubi, dar care are parte de o soarta ingrata in Rusia opresiva a tarului Nicolae I.

Despre Calatoria diletantilor - Bulat Okudjava

Actiunea are loc aproape de mijlocul secolului XIX, cand Rusia este stapanita de tarul Nicolae I, inconjurat de ceata lui de spioni si conspiratori. Unii dintre decembristi sunt inca in viata iar ecoul mortii lui Lermontov si al lui Puskin inca nu s-a stins. 
Ajuns la varsta maturitatii, plecat de la curtea tarului si retras in conacul sau de la marginea Petersburgului, nostalgicul print Miatlev isi petrece zilele cufundat in tristete si departe de camarazii sai din regimentul de husari si de indeletnicirile rangului. Intr-o zi, printul salveaza o tanara de sub rotile unei trasuri in plina goana si o duce acasa, o ingrijeste si se indragosteste nebuneste de ea. 
Viata lor parea sa se indrepte spre un fagas fericit insa Alexandrina, care nu isi gaseste calea in viata, este disperata: ea dispare pe neasteptate si lasa in urma un conac bantuit de o fantoma care nu mai sperie pe nimeni. Cat despre Miatlev, barbatul incearca deznadajduit sa o gaseasca. Insa, ceea ce nu vede inca este ca viitorul - adevarata libertate, dragostea si fuga de lumea plina de toane - abia incepe.