Cal Orey

Ordoneaza dupa:
Arata:
-75%
Puterile vindecatoare ale uleiului de masline
Editura: Curtea Veche
Data aparitie: 2008
Numar pagini: 288
Noua
20,00LEI 4,99LEI
Noua
Stoc suficient
-
buc
+
20,00LEI 4,99LEI
Stoc: 0
Pe baza a 32 comentarii.
Stoc epuizat
Healing Powers of Vinegar
A Complete Guide to Nature's Most Remarkable Remedy Cal Orey
Editura: Kensington
Data aparitie: Oct 2000
Numar pagini: 256
Pe baza a 0 comentarii.
Ordoneaza dupa:
Arata:

Activitate / viata


Carti scrise de Cal Orey
Cal Orey este o autoare si jurnalista pe teme de sanatate. Volume sale din seria Healing Powers s-au vandut in sute de mii de exemplare si au ajuns pe listele de bestseller-uri din intreaga lume si au fost traduse in peste douazeci de limbi. Printre cele mai cunoscute lucrari se numara asadar The healing powers of vinegar din 2000, The Healing Powers of Olive Oil din 2008 sau The Healing Powers of Coffee din 2011.
Cal Orey se naste in octombrie 1952. Urmeaza cursuri de licenta si ulterior de master in limba engleza si se specializeaza in Creative Writing la San Francisco State University. Dupa absolvire incepe sa scrie articole pentru publicatii nationale. 
Scrie despre caini, primul articol publicat fiind Mobile Mountain Vet, ce apare in Dog World in 1986, despre pisici, sanatatea animalelor de companie si a oamenilor cat si despre relatii. Scrie si zeci de asa numite mini mags (reviste de mici dimensiuni aflate la casele unitatilor comerciale), cateva titluri fiind The Healing Power of Love, The Healing Power of Cats, The Magic of Oils, Scents & Candles sau Lose 12 lbs in a Week!.
Imboldul de a intocmi un volum serios vine din partea unui editor din New York. In anul 1999 Cal Orey incheie primul contract editorial, se muta la distanta de 200 mile de Lake Tahoe (loc pe care il viziteaza in timpul verii) si dupa cercetari intense cu privire la varietati de otet si proprietatile acestuia finalizeaza si publica in 2000 volumul The Healing Powers of Vinegar
Devine peste ani o autoare independenta ce traieste in apropierea lacului Tahoe pe care il foloseste drept inspiratie si scrie despre mama natura, respectiv sanatate, stiinta, animale si relatii umane. In ultimii douazeci de ani scrie peste zece carti si sute de articole pentru reviste si site-uri nationale si internationale. 
Cal Orey are diverse aparitii in emisiuni televizate sau la radio cat si pe platformele online, printre care Coast to Coast AM, KSFO, LA Talk, The Mancow Show, mnsbc.com, NewsMaxTV, NY Daily News, What's Cookin'?, WSJ.com, Tom Roten, msn.com health and fitness, Health si Woman's World. Mai mult, are si o rubrica, What's Cookin' in Callie's cabin din Tahoe Daily Tribune. De asemenea, contribuie si cu articole pentru Newsmax Magazine incepand cu anul 2020.
In prezent locuieste si isi desfasoara activitatea in South Lake Tahoe, California de Nord.

Opera


Dupa primul sau volum, The Healing Powers of Vinegar, urmeaza Doctors’ Orders, scriitoarea fiind inspirata de povestea unui student ambitios ce intervieveaza peste optzeci de doctori pentru a-si finaliza teza. Asa ca decide sa scrie despre obiceiurile prin care medicii isi pastreaza propria sanatate. 
Alte volume ce devin bestseller la scurt timp dupa publicare sunt The Healing Powers of Olive Oil din 2008, The Healing Powers of Chocolate din 2010, The Healing Powers of Coffee din 2011 sau The Healing Powers of Tea din 2017. Cartile sale sunt disponibile in toate librariile cat si in cluburi de lectura, inclusiv in One Spirit, Good Cook, Quality Paperbook  Mystery Guild si The Literary Guild.
 
Opera
 
Cancer: The Essential Guide to Natural Pet Care, 1999
Epilepsy: The Essential Guide to Natural Pet Care, 1999
The healing powers of vinegar, 2000
Doctor's Orders: What 101 Doctors Do to Stay Healthy, 2002
202 Pets' Peeves: Cats and Dogs Speak Out on Pesky Human Behavior, 2003
The Man who Predicts Earthquakes: Jim Berkland, Maverick Geologist : how His Quake Warnings Can Save Lives, 2006
The Sky Is Falling! A Global Warming Survival Guide, 2006
The Healing Powers of Olive Oil: A Complete Guide to Nature's Liquid Gold, 2008
The Healing Powers of Chocolate, 2010
The Healing Powers of Coffee, 2011
The Healing Powers of Honey: The Healthy & Green Choice to Sweeten Packed with Immune - Boosting Antioxidants, 2011
The Healing Powers of Honey: The Healthy & Green Choice to Sweeten Packed with Immune - Boosting Antioxidants, 2011
The Healing Powers of Tea, 2017
The Healing Powers of Superfoods: A Complete Guide to Nature's Favorite Functional Foods, 2018
The Healing Powers of Essential Oils: A Complete Guide to Nature's Most Magical Medicine, 2019
The Healing Powers of Herbs and Spices, 2020