Familia lui Pascual Duarte - Camilo Jose Cela

-68%
Polirom
Brosata (paperback)
22,11LEI 5,99LEI
Fundatiei Cu...
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Art
Cartonata (hardcover)
 
4,99LEI
Stoc epuizat
Fundatiei Cu...
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Libra
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: La familia de Pascual Duarte
Limba primei editii: spaniola
Anul aparitiei primei editii: 1942
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1991
Editura la care a aparut: Libra
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Family_of_Pascual_Duarte
Un roman despre conditia umana, 'Familia lui Pasqual Duarte' il are protagonist si narator pe Pascual Duarte, care, asteptandu-si condamnarea din celula in care este incarcerat, relateaza povestea vietii sale, o poveste extrem de dura si tragica.

Despre Familia lui Pascual Duarte - Camilo Jose Cela

'Familia lui Pasqual Duarte' este romanul de debut al lui Camilo Jose Cela, protagonistul si naratorul fiind Pasqual Duarte. Este un barbat cu un destin dur si crud. In asteptarea condamnarii sale la moarte, povesteste din celula viata sa tragica.  Asadar, actiunea romanului este plasata in Extremadura, Spania, intre anii 1882 si 1937, o perioada de o extrema instabilitate politica si sociala in tara. Este o perioada in care Pasqual, un taran spaniol, traieste un calvar.
Provenind dintr-o familie denaturata in care violenta era cuvantul de lege, soarta ii este potrivnica inca de la nastere. Ajungand adult, isi pierde copiii, pe primul dintre acestia in momentul in care prima sa sotie este lovita de o iapa, iar pe al doilea inca de la o varsta frageda. Ulterior il ucide pe barbatul cu care este inselat de sotie. Totul culmineaza cand isi ucide si femeia care i-a dat viata, crima care il trimite in temnita, platind cu propria viata.