Pe firul de paianjen al memoriei - Cella Serghi

-36%
Cartea Roman...
Brosata (paperback)
21,99LEI 13,99LEI
-28%
Porus
Brosata (paperback)
31,99LEI 22,99LEI
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Limba primei editii: Romana
Anul aparitiei primei editii: 1977
Editura la care a aparut: Cartea Romaneasca

Despre Pe firul de paianjen al memoriei - Cella Serghi

Pe firul de paianjen al memoriei este un roman autobiografic sub forma de jurnal al autoarei, in care aceasta ofera cititorilor ocazia de a cunoaste mari personalitati ale perioadei interbelice, dar si mondenitatea din vremea scrierii romanului.

In prima parte a romanului Camil Petrescu se afla in centrul povestirii, deoarece autoarea a facut pentru el o pasiune de lunga durata. Cu toate ca aceasta pasiune nu ajunge sa se concretizeze, are totusi consecinte asupra viitorului celor doi prozatori.

Camil si Cella s-au cunoscut la strandul Kiseleff, pe cand scriitorul inca nu publicase primul sau roman, iar Cella nu isi vedea un viitor ca scriitoare. Mai tarziu, Cella a studiat la Facultatea de Drept pe care a si absolvit-o, dupa care s-a maritat, pentru ca mai apoi sa dezvolte o pasiune pentru Camil Petrescu, riscand sa isi distruga casnicia. Desi Camil ii impartasea sentimentele autoarei, acesta nu a acceptat concretizarea iubirii lor.

In jurnalul autoarei sunt amintite apoi alte mari personalitati, precum Mihail Sebastian, Liviu Rebreanu, Eugen Lovinescu etc.

Jurnalul-roman al Cellei Serghi aduna ganduri, idei, amintiri, dialoguri intr-un carusel de emotii menit sa ii prezinte cititorului timpurile de altadata si sa ii dea acces la o parte din lumea intima a scriitoarei.