Poveste Despre Doua Orase - Charles Dickens

Garamond
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
-33%
Eminescu
Brosata (paperback)
5,99LEI 3,99LEI
Eminescu
Cartonata (hardcover)
 
11,99LEI
Paralela 45
Brosata (paperback)
 
16,99LEI
Stoc epuizat
Paralela 45
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Eminescu
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Art
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Eminescu
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: A tale of two cities
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 1859
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Poveste_despre_dou%C4%83_ora%C8%99e
Poveste despre doua orase este un roman istoric a carui actiune are loc in Londra si Paris, inainte si in timpul Revolutiei Franceze. Este unul dintre cele mai bine vandute romane din toate timpurile, precum si cea mai cunoscuta opera de fictiune de istorie a autorului.

Despre Poveste Despre Doua Orase - Charles Dickens

Care este actiunea romanului Poveste despre doua orase?

Povestea romanului este amplasata la sfarsitul secolului al XVIII-lea, pe fundalul Revolutiei Franceze. Desi Dickens a imprumutat de la Thomas Carlyle informatii istorice de la Revolutia Franceza pentru povestea sa, romanul ofera mai multa drama decat realism.

Scenele de violenta sunt deosebit de vii, chiar daca au o tenta superficiala pentru intelegerea istoriei.

Intriga romanului este complexa, fiind centrata pe sacrificarea propriei vieti de catre Sydney Carton in numele prietenilor sai Charles Darnay si Lucie Manette.

Chiar daca evenimentele politice conduc firul actiunii, Dickens adopta un ton antipolitic ferm, criticand intr-un mod dur atat tirania aristocratica, cat si excesul revolutionar.

Luptele unei familii mici deschid ochii cititorului pentru intelegerea luptelor mai mari ale lumii, in general.  Aceasta carte ne vorbeste nu doar despre violentele din Franta revolutionara, dar si despre pacatele si intunericul care ne afecteaza umanitatea. Prin intermediul acestui roman putem invata si intelege principiile care se dovedesc a fi adevarate in toate timpurile si locurile.

Dickens ne arata prin romanul sau ca raul naste si mai mult rau. Insusi modul de scriere al autorului este precum o reflectie a adevarului vietii.