Manageri Si Mentori - Chip R. Bell

-51%
Curtea Veche
Cartonata (hardcover)
32,75LEI 15,99LEI
Curtea Veche
Brosata (paperback)
 
7,99LEI
Stoc epuizat
Curtea Veche
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Managers As Mentors: Building Partnerships for Learning
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1996
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2008
Editura la care a aparut: Curtea Veche
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Chip_Bell#Bibliography
In 'Manageri si Mentori', ce apare initial in anul 1996, Chip R. Bell prezinta o noua viziune cu privire la rolul managerului in cadrul unei companii. Plecand de la conceptul 'a conduce in timp ce instruiesti', volumul ofera sprijin conducatorilor in dezvoltarea si adaptarea la mediul competitiv managerial. Cum? Lanseaza o metoda ce este definita prin formula ARDE, respectiv Abandonare, Recunoastere, Daruire si Extindere.

Despre Manageri Si Mentori - Chip R. Bell

In mediul de afaceri companiile isi desfasoara activitatea intr-o competitie constanta, astfel ca fiecare organizatie depune efort sustinut in atragerea si pastrarea angajatilor buni. Instruirea se dovedeste a fi un instrument puternic in atragerea angajatilor profesionisti. Mai departe, tine de competenta liderului modul in care acesta pregateste succesorii si transmite cunostinte menite sa creeze mediul propice pentru functionarea unei organizatii. 

Chip R. Bell, autor de numeroase lucrari de profil, printre care Iubirea consumatorului: atragerea si mentinerea pe viata a clientilor sau Clientii ne sunt parteneri, concepe un instrument de lucru util in dobandirea succesului organizatoric sustinut de instruire permanenta. 
Instrumentul de lucru al lui Bell este o metoda construita pe formula mnemonica ARDE, respectiv Abandonare, Recunoastere, Daruire si Extindere.
Astfel, metoda se bazeaza pe: Abandonarea mentorului in fata procesului instruirii si nu apelarea la controlul acestui proces, pe Recunoasterea valorii celui care va fi instruit si realizarea fundamentului pe care va fi stabilit acest parteneriat si pe Daruirea, din partea mentorului, de sfaturi, feedback, concentrare, lamuriri si conexiuni ce pasioneaza.
Ultimul pas este Extinderea relatiei pana la finalizarea procesului de instruire si transformarea mentorului din educator in partener.
Astfel, relatia sef - subaltern se va transforma intr-una de mentor si protejat, mult mai eficienta si profitabila pentru companie.