Legaturile Primejdioase - Choderlos de Laclos

-33%
Pentru Liter...
Cartonata (hardcover)
2,99LEI 1,99LEI
-33%
Pentru Liter...
Cartonata (hardcover)
2,99LEI 1,99LEI
Phoenix
Brosata (paperback)
 
1,99LEI
Litera Inter...
Brosata (paperback)
 
4,99LEI
-33%
Pentru Liter...
Brosata (paperback)
2,99LEI 1,99LEI
Stoc epuizat
Mondero
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Hyperion
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Leda
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Les Liaisons dangereuses
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1782
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1966
Editura la care a aparut: Pentru Literatura Universala
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Les_Liaisons_dangereuses
Scriitorul francez Pierre Choderlos de Laclos surprinde in romanul sau epistolar 'Legaturile primejdioase' (1782) epoca decadenta a Frantei pre-revolutionare de la sfarsitul secolului XVIII, cand aristocratii apar in posturi inedite: se afla la carma unor manevre erotice si a unor acte de seductie redate detaliat si intr-o tensiune sexuala intensa.

Despre Legaturile Primejdioase - Choderlos de Laclos

Romanul Legaturile primejdioase este conceput exclusiv din scrisori care descriu cu atentie faptele personajelor si prezinta un lung sir de evenimente desfasurate in societatea marii burghezii franceze cu putin inainte de izbunirea Revolutiei din 1789.
Protagonistii povestii sunt Marchiza de Marteuill si Vicontele de Valmont, doua personaje complexe asemenea Don Juanilor, razbunatoare si foarte inteligente. In roman se remarca prezenta jocurilor, atat in plan emotional cat si in plan erotic (prin jocul seductiei, al privirilor si al atingerilor). Marchiza il convinge pe Viconte sa o cucereasca pe Cecile de Volanges pentru a se razbuna de viitorul sau sot. Valmont accepta propunerea marchizei si in plus, planuieste sa o cucereasca pe Madame de Tourvel, o femeie casatorita de care se va indragosti in cele din urma. 
Fireste, marchiza va fi macinata de gelozie si il va determina de Viconte sa o paraseasca pe Madame Tourvel. Un deznodamant tragic pregateste Pierre Choderlos de Laclos. Marchiza si Vicontele vor deveni rivali, planurile lor se vor schimba si vor actiona pe cont propriu, din razbunare. 
Unul dintre cele mai controversate romane din toate timpurile, Legaturile primejdioase a beneficiat de numeroase ecranizari, cea mai cunoscuta fiind Dangerous Liaisons (1988), regizat de Stephen Frears si avandu-i in rolurile principale pe Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer si Uma Thurman.