Cand sufla alizeul - Christina Courtenay

-50%
Lider
Brosata (paperback)
10,00LEI 4,99LEI
Titlul orginal: Trade winds (Kinross Saga)
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2010
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2015
Editura la care a aparut: Lider
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Christina_Courtenay#Kinross_Saga
Plecand de la un fapt real din istorie, si anume primele calatorii realizate in China de catre Companiile Indiilor de Est in 1732, romanul surprinde o frumoasa poveste de dragoste plasata in Suedia si China al carei protagonist este chipesul scotian Killian Kinross.

Despre Cand sufla alizeul - Christina Courtenay

Frumoasa poveste incepe in anul 1731 in Edinburgh, Scotia, unde chipesul scotian Killian Kinross, un mare impatimit de jocuri de noroc si pariuri castiga chiar o corabie, pe Lady Madeleine. Killian are un parcurs tumultos, este dezmostenit de bunicul sau Lordul Rosyth in urma unor uneltiri ale varului Farquhar, inventand ca ar fi lasat-o insarcinata pe fiica unui bun prieten al baronului. Ajunge intr-un final in Suedia, in Gotenburg unde este trimis la ruda indepartata, Robert Fergusson, un negustor de varza, incepand la randu-i negotul, avand si corabia castigata.
 
Ulterior apare si Jessamijn van Sandt, fiica vitrega a lui Robert, care are motive sa creada ca Killian doreste sa ii fure mostenirea lasata de tatal ei, mama sa recasatorindu-se. Intr-un context nu tocmai favorabil se cunosc cei doi, dar usor usor iau nastere sentimente contradictorii care se vor materializa frumos, unul dintre ei lansand si intrebarea cea mare. Care dintre ei sa fie, Jess sau Killian?