Cleopatra - Colin Falconer

-22%
Aldo Press
Brosata (paperback)
8,99LEI 6,99LEI
-44%
Dexon
Brosata (paperback)
17,99LEI 9,99LEI
Stoc epuizat
Aldo Press
Brosata (paperback)
Titlul orginal: When We Were Gods: A Novel of Cleopatra
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1999
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2001
Editura la care a aparut: Aldo Press
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Colin_Falconer_(writer)
In 'Cleopatra. Cand eram zei' (1999) Colin Falconer o aduce la viata pe misterioasa si fermecatoarea Cleopatra asa cum era cu adevarat: ambitioasa si puternica intr-o lume a barbatilor. De la urcarea timpurie pe tronul Egiptului, la relatiile pasionale si incurcate politic cu Iulius Cezar si Marc Antoniu si pana la lupta neobosita pentru a-si pastra natiunea cu orice pret, cititorii vor intalni o femeie feroce si totodata vulnerabila intr-o lume mortala a intrigilor de razboi si imperiale.

Despre Cleopatra - Colin Falconer

De o frumusete nemaintalnita si o inteligenta feroce, Cleopatra a VII-a a Egiptului mosteneste la varsta adolescentei cel mai mare imperiu din lume care se intindea din deserturile fierbinti ale Egiptului pana la metropola mediteraneana a Alexandriei, cu celebrele sale biblioteci, comori si magazii. 
Fiind amenintata de tradarile romanilor si de conspiratiile de la curte, tanara regina este nevoita sa fuga din Alexandria si sa traiasca in exil, in vreme ce o armata straina ii ocupa orasul iar propriii sai frati ii complotau prabusirea. Cleopatra a cautat sa se asocieze cu singurul om care ii poate garanta siguranta Egiptului: Iulius Cezar, un politician fara scrupule si un general cu o mare slabiciune pentru femei. Rezultatul? O pasionala legatura amoroasa care a scandalizat Roma si a lansat-o pe Cleopatra in lumea sclipitoare si ucigatoare a intrigilor si razboaielor imperiale, o lume pe care avea sa o electrizeze si sa o manipuleze si dupa moartea lui Cezar. 
Aflata la apogeul puterii si al gloriei, Cleopatra se indragosteste de Marc Antoniu, protejatul si succesorul lui Cezar si un general chipes cunoscut pentru hedonismul lui de betiv si pentru victoriile din batalii. Imprevizibil, impertinent si nedemn de incredere, Antoniu pierde cu repeziciune fraiele Imperiului Roman si odata cu ele si norocul Cleopatrei. Cand in cele din urma curentul se intoarce irevocabil impotriva sa, frumoasa regina ticluieste o ultima manevra spectaculoasa menita sa salveze copiii, imperiul si locul personal in pantheonul celor mai gloriosi zei.