Harem - Colin Falconer

Aldo Press
Brosata (paperback)
 
8,99LEI
Dexon
Brosata (paperback)
 
7,99LEI
Stoc epuizat
Aldo Press
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Aldo Press
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Aldo Press
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Aldo Press
Brosata (paperback)
Titlul orginal: The Sultan's Harem
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1992
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1995
Editura la care a aparut: Aldo Press
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Colin_Falconer_(writer)
Scriitorul australian Colin Falconer, autorul cunoscutului roman 'Cand am fost zei', se intoarce cu o noua poveste dramatica plina de cruzime si pasiune: Harem (1992). El patrunde in islamul sultanului Suleyman Magnificul, al Sultanei Hafise si Valide, al cadanelor Gulbehar si Hurrem, al grecului Ibrahim si al maurului Abbas, al eunucilor si al cadanelor prizoniere ale haremului si fireste, in islamul erotismului savurat sub dansul parfumurilor exotice.

Despre Harem - Colin Falconer

Un singur conducator exista in Constantinopol: Sultanul Suleyman Magnificul, Domnul acestei lumi, adjunctul lui Allah si conducatorul absolut al puternicului Imperiu Otoman. In centrul palatului este vastul harem al sultanului, un domeniu cu sute de femei parfumate si rasfatate: unele sotii, unele concubine iar altele doar sclave. 
Printre aceste femei se numara Gulbehar (favorita supusa a sultanului si mama mostenitorului sau), Julia (fiica unui lord italian si rapita cand a incercat sa fuga in Venetia impreuna cu iubitul ei) si Hurrem (o femeie tatara din stepele rusesti vanduta pentru sclavie).
Toate cele trei femei sunt deosebit de frumoase, insa Hurrem este cea mai periculoasa: nemiloasa in dorinta ei de a conduce Haremul si in cele din urma pe insusi Suleyman. Manipulatoare si extrem de inteligenta, ea orchestreaza cu mare atentie distrugerea rivalilor sai si il atrage pe Suleyman, fapt care o plaseaza in centrul puterii Imperiului. In cele din urma, obsesia pentru Hurrem - si nu pentru dusmanii sai - il vor costa pe Suleyman propriile aliante, fii si chiar propria dinastie. 
Prin Harem Colin Falconer ofera o perspectiva irezistibila asupra unei lumi a intrigilor, violentei si senzualitatii in care un imperiu poate fi controlat de femeile ascunse in spatele zidurilor Haremului si nu de puterea regelui sau.