Istoria Romanilor - Constantin C. Giurescu

Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1935
Lucrarea "Istoria Romanilor" de Constantin C. Giurescu cuprinde istoria poporului roman iar autorul infatiseaza fidel evolutia neamului nostru, acordand importanta cuvenita factorilor de ordin spiritual si economic, respectand adevarul istoric in intreaga scriere si prezentand informatia cu nepartinire riguroasa.

Despre Istoria Romanilor - Constantin C. Giurescu

Monumentala lucrare "Istoria Romanilor" il aseaza pe autorul Constantin C. Giurescu in randul autorilor de sinteze istorice cuprinzatoare precum Xenopol sau Nicolae Iorga. Calitatea lucrarii este cladita pe eruditia, spiritul sintetic si talentul didactic al profesorului Giurescu.

"Istoria Romanilor" este o lucrare importanta si prezinta parcursul istoric al unuia dintre cele mai vechi popoare din Europa si a celui mai vechi popor din sud-estul continentului. Este, de asemenea, istoria unui neam cu stramosi din elita antichitatii dar si a celui mai vechi neam crestin din sud-estul continentului european.

Informatia compendiului este sistematizata prin exprimarea clara, prin materialul cartografic si iconografic bogat, intr-o forma limpede si, de asemenea, intr-o arhitectura a expunerii exemplara.

Lucrarea reprezinta o contributie importanta la aflarea adevarului istoric si la restabilirea faptelor explicate obiectiv si nepartinitor, slujind istoriografiei romanesti.