Civilizatia Asiro-Babiloniana - Constantin Daniel

-42%
Sport-Turism
Cartonata (hardcover)
11,99LEI 6,99LEI
Stoc epuizat
Sport-Turism
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Civilizatia Asiro Babiloniana
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1981
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1981
Editura la care a aparut: Sport Turism
Scriitorul specializat in studii orientale Constantin Daniel propune o incursiune atent documentata in civilizatia asiriana si babiloniana, iar printre subiectele abordate in Civilizatia Asiro Babiloniana din anul 1981 se numara geografia Mesopotamiei ori modul de productie tributal sau asiatic din Asiria si Babilonia.

Despre Civilizatia Asiro-Babiloniana - Constantin Daniel

Volumul pleaca de la premisa ca pe trunchiul civilizatiei de pe Valea Nilului s-a inserat civilizatia asiriana si babiloniana, alaturi de civilizatia semitilor din Akkad, cea elamita ori cultura hurrita.
Avansand in cercetare, Constantin Daniel conchide ca civilizatia asiro - babiloniana a luat nastere din cultura sumeriana, preluand elemente definitorii ale celei din urma, respectiv scrierea, mitologia, credintele religioase, riturile si mai important, limba sacra a templelor, limba sumeriana. In esenta, datele existente cu privire la Asiria si Babilon regasite in operele scriitorilor greci provin din jurnalele de calatorie intreprinse de Herodot, de pilda. 
Orientalistul realizeaza o scurta schita istorica a Mesopotamiei, detaliaza aspecte ale geografiei teritoriului precum si modul de productie tributal sau asiatic utilizat in Asiria si Babilonia.