Rugati-va pentru fratele Alexandru - Constantin Noica

-57%
Humanitas
Brosata (paperback)
6,99LEI 2,99LEI
Stoc epuizat
Humanitas
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Humanitas
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Rugati-va pentru fratele Alexandru
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1990
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1990
Editura la care a aparut: Humanitas
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Constantin_Noica
'Rugati-va pentru fratele Alexandru' de Constantin Noica descrie o parte din perioada in care autorul a fost prizonier al inchisorilor comuniste intre 1958 si 1964. O soarta trista pe care i-au impartasit-o majoritatea oamenilor de elita ai Romaniei ale vremurile de atunci. Fratele Alexandru constituie in esenta ansamblul de ganduri si sperante care intaresc omul distrus de regimul comunist.

Despre Rugati-va pentru fratele Alexandru - Constantin Noica

In volumul sau 'Rugati-va pentru fratele Alexandru' Constantin Noica rememoreaza perioada detentiei sale in timpul regimului comunist, respectiv intre anii 1958 si 1964. Majoritatea elitei romanesti de la acea vreme a avut aceeasi soarta.
 
Scrisa in spirit crestin si inspirata astfel de imboldul martirilor ce au cazut victime celulelor inchisorilor comuniste, fratele Alexandru este de fapt constiinta umana salvatoare, acel ansamblu de ganduri si sperante care il intaresc pe omul distrus de rigorile regimului totalitar.
 
Constantin Noica nu puncteaza indeosebi tortura fizica la care a fost supus ci mai degraba nevoia de comunicare a detinutilor, vorbind asadar despre codurile de comunicare stabilite cu ceilalti detinuti prin batai repetate in pereti, despre micile povestioare spuse in soapta in celule si despre infiintarea in inchisoare chiar a unei Academii bazate pe cunoastere, care sa creeze un nou sistem politic.