Crestinismul redus la esente - C.S. Lewis

Societatea M...
Brosata (paperback)
 
35,99LEI
Stoc epuizat
Societatea M...
Brosata (paperback)
Autor: C.S. Lewis
Titlul orginal: Mere Christianity
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1952
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1987
Editura la care a aparut: Societatea Misionara Romana
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Mere_Christianity
O capodopera a literaturii crestine moderne, 'Crestinismul redus la esente' semnata de scriitorul si teologul laic britanic CS Lewis este publicata initial in 1952 si prezinta credintele fundamentale ale crestinismului. O delectare pentru intelect si o tonica inaripare a credintei, cartea s-a vandut in sute de mii de exemplare, fiind pentru multi intelectuali un ghid pentru intoarcerea la credinta vie si mantuitoare in Dumnezeu.

Despre Crestinismul redus la esente - C.S. Lewis

Crestinismul redus la esente este una dintre cele mai populare lucrari evanghelice existente. In debutul volumului, CS Lewis se concentreaza pe argumentul moralitatii, al carui fundament este legea naturii umane, o regula dintre bine si rau, ce este disponibila si cunoscuta tuturor fiintelor umane. Autorul isi prezinta motivele pentru convertirea la teism si ulterior trece peste conceptiile rivale despre Dumnezeu, la crestinism. De pilda, panteismul este incoerent iar ateismul prea simplu. 
In cele din urma ajunge la Iisus Hristos si dezvolta argumentul divinitatii lui Iisus, cunoscut ca Trilema lui Lewis, potrivit caruia singurele alternative sunt ca era Rau sau Amagit. Mai este denumit argumentul Lunatic, Mincinos sau Domn si Nebun, Rau sau Dumnezeu. 
Scriitorul exploreaza etica ce rezulta din credinta crestina si citeaza patru virtuti cardinale, respectiv prudenta, dreptatea, cumpatarea si taria. Odata atinse, avanseaza catre cele trei virtuti teologice, si anume speranta, credinta si bunatatea. Alte subiecte abordate de Lewis sunt relatiile sociale si iertarea, etica sexuala si principiile casatoriei crestine cat si relatia dintre moralitate si psihanaliza.
Un lucru este cert. Esenta crestinismului este: iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti, Lewis subliniind faptul ca toti oamenii se iubesc neconditionat...