Hanul Jamaica - Daphne Du Maurier

Rao
Brosata (paperback)
 
4,99LEI
Orizonturi
Brosata (paperback)
 
3,99LEI
Princeps
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Univers
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)

Despre Hanul Jamaica - Daphne Du Maurier

`Hanul Jamaica` este cea mai bine vanduta carte semnata de celebra autoare Daphne du Maurier, de asemenea transpusa pe marele ecran de catre regizorul Alfred Hitchcock. Daphne du Maurier a inteles ca cititoarele cartilor sale erau dornice de aventura, iubire, mister si sexualitate si a adus astfel povesti care sa le poarte in aceasta lume fantastica.

Mary, eroina romanului `Hanul Jamaica`, indeplinind ultima dorinta a mamei muribunde, pleaca la matusa sa, Patience, proprietara hanului. Sarmana ei mama nicicand nu ar fi banuit ca fiica sa va porni intr-o aventura halucinanta. Odata ajunsa la hanul Jamaica, Mary intelege ca ceva bizar se petrece aici, in hanul fara clienti dar loc de adunare a oamenilor certati cu legea, partasi ai unei lumi marcate de spaima si teroare. Evenimentele si actiunea acestui roman conduc la ideea de a nu judeca dupa primele impresii. Omul in care Mary a avut incredere se dovedeste a fi un ticalos iar, impotriva ratiunii, tanara se indragosteste de fratele unchiului ei insa nu stie daca barbatul este demn de incredere. Cele doua personaje remarcabile ale cartii sunt Mary, fata maturizata brusc, odata cu sosirea la han, o tanara cu picioarele pe pamant, cu vointa puternica, ce refuza sa se lase intimidata de ticalosul Joss. Jem, de asemenea, este fascinant, un tanar frumos, rebel, minunat si pentru Mary, un pericol caruia fata nu ii poate rezista. Povestea reprezinta o succesiune de intrebari cu raspunsuri de temut, iar eroii cartii sunt ilustrati acurat atat fizic, cat si moral. E o carte plina de personaje antagonice, de contraste: lumina si intuneric, hanul si casa pastorului, unchiul Joss si fratele sau mai mic, Jem, Mary si matusa Patience. Lupta dintre bine si rau e continua, aparentele sunt inselatoare si personajele ce par a o sustine pe tanara isi arata treptat adevaratul chip.

Daphne du Maurier aduce in paginile romanului gotic `Hanul Jamaica` acea tensiune latenta, acea senzatiei a catastrofei pandind din intuneric, tensiune sustinuta de caractere perfect conturate ale protagonistilor, dar si de decorul dezolant in care se desfasoara actiunea, toate in acest adevarat regal de lectura. Cartea surprinzatoare, captivanta si neasteptata este dovada incontestabila a maiestriei scriitoarei, a capacitatii sale de a atrage cititorii in universul sau si de a declansa un tumult de senzatii si emotii.