O zi - David Nicholls

-20%
Lira
Brosata (paperback)
9,99LEI 7,99LEI
Litera Inter...
Brosata (paperback)
 
39,99LEI
Litera Inter...
Cartonata (hardcover)
 
6,99LEI
Stoc epuizat
Litera Inter...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Litera Inter...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Litera
Brosata (paperback)
Titlul orginal: One Day
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2009
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 2011
Editura la care a aparut: Litera
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/One_Day_(novel)
'O zi', cartea semnata de David Nicholls urmareste povestea Emmei si a lui Dexter, care traiesc o noapte frumoasa de dragoste imediat dupa absolvirea facultatii, insa dimineata urmatoare fiecare porneste pe drumul sau. Vietile lor sunt descrise an de an astfel ca uneori sunt impreuna, iar alteori nu. Asadar, douazeci de ani, doi oameni si o singura zi, cea de 15 iulie. Va veni ziua cand vor ramane impreuna?

Despre O zi - David Nicholls

Dexter Mayhew si Emma Morley isi incep povestea pe 15 iulie 1988. In seara absolvirii facultatii, beti fiind, ajung in camera de camin a fetei. Cei doi petrec o noapte frumoasa impreuna, isi promit ca vor fi prieteni pentru totdeauna iar dimineata urmatoare fiecare pleaca pe drumul sau in viata.
In perioada dintre 1988 si anii 2000 romanul urmareste ziua de 15 iulie a fiecarui an din viata celor doi. In unii ani Emma si Dexter sunt impreuna, iar alteori nu, uneori isi scriu sau vorbesc la telefon, dar sunt si ani cand nu se vad si nu isi vorbesc deloc. Cert este un lucru: mereu se gandesc unul la celalalt. Cei doi petrec ani intregi cautandu-se pe ei insisi. 
Emma este o studenta eminenta si cu ambitii mari, iar in primii ani dupa facultate lucreaza intr-un restaurant mexican si ulterior devine profesoara. Abia la maturitate ii surade norocul femeii. Pe de alta parte, Dexter este privilegiat si norocos comparativ cu Emma si se multumeste cu oportunitatile ce ii apar in timp. Abia dupa treizeci de ani intelege ca viata este mult mai complicata, asa cum incerca Emma sa il faca sa inteleaga si, mai mult, sa tinteasca mereu sus.
De-a lungul anilor Emma si Dexter se ranesc unul pe altul, fac greseli dupa greseli si nici pe departe nu sunt perfecti. Vor ajunge cei doi in final impreuna?
Romanul a fost si ecranizat cu succes in 2011, cu Jim Sturgess si Anne Hathaway in rolurile principale.