D.J. MacHale

Ordoneaza dupa:
Arata:
-50%
Negustorul mortii
Pendragon, vol. 1 D.J. MacHale
Editura: Nemira
Data aparitie: 2008
Colectia: Nemira Junior
Numar pagini: 574
Noua
10,00LEI 4,99LEI
Noua
Stoc suficient
-
buc
+
10,00LEI 4,99LEI
Stoc: 0
Pe baza a 37 comentarii.
-47%
Faar, orasul pierdut
Pendragon, vol. 2 D.J. MacHale
Editura: Nemira
Data aparitie: 2011
Colectia: Nemira Junior
Numar pagini: 584
Noua - mici defecte
29,90LEI 15,99LEI
Noua - mici defecte
29,90LEI 15,99LEI
Noua - mici defecte
Stoc suficient
-
buc
+
29,90LEI 15,99LEI
Stoc: 0
Pe baza a 13 comentarii.
Ordoneaza dupa:
Arata:

Activitate / viata


Carti scrise de D.J. MacHale
Donald James (DJ) MacHale este un scriitor, regizor si producator american cunoscut pentru seriile de volume adresate tinerilor, respectiv 'Pendragon' si 'Morpheus Road' cat si pentru serialele 'Are You Afraid of the Dark?', 'Flight 29 Down' si 'Seasonal Differences'. 
Donald s-a nascut in martie 1955 in Port Chester, New York, iar copilaria si-a petrecut-o in Greenwich, Connecticut, perioada in care a avut mai multe slujbe, printre care colectarea oualor intr-o ferma de pasari, gravarea trofeelor sportive sau spalarea vaselor intr-un restaurant. In timpul studiilor scriitorul obisnuia sa joace fotbal si sa alerge pe pista.
In timpul petrecut in Western Junior High School incepe sa realizeze productii video impreuna cu prietenii lui. Debuteaza timid cu documentare scurte si evolueaza spre comedia de lung metraj Marx Brothers. Dupa absolvirea Greenwich High School, MacHale urmeaza studiile institutiei Villanova University vreme de trei semestre si apoi se transfera la New York University pe care o finalizeaza, obtinand BFA in productie de film (Bachelor of Fine Arts).
Cariera sa in productie de film incepe in New York, in perioada in care D.J. MacHale este scriitor si regizor independent si realizeaza reclame pentru televiziune si videouri pentru corporatii. 
Patrunde in industria divertismentului scriind pentru serialul de televiziune ABC Afterschool Specials. Ulterior produce cunoscutul serial Nickelodeon 'Are You Afraid of the Dark?', scrie si regizeaza filmul 'Tower of Terror', iar seria 'Chris Cross' este creata, scrisa si produsa cu ajutorul acestuia. Mai pot fi mentionate serialele 'Flight 29 Down', 'Ghostwriter', 'Seasonal Differences' ori seria HBO 'Encyclopedia Brown'.
MacHale locuieste in Carolina de Sud impreuna cu sotia si fiica sa. Familia adora excursiile, scufundarile, schiaza frecvent si locuieste impreuna cu un golden retriever pe nume Casey si cu o pisica rasfatata pe nume Jinx.
 

Opera


In ceea ce priveste cariera literara, D.J. MacHale este autorul trilogiei 'Morpheus Road', 'The Monster Princess', trilogiei science fiction 'The SYLO Chronicles', cat si al 'Voyagers: Project Alpha', primul volum al unei serii de sase carti de aventura science fiction. 
Cea mai recenta lucrare este 'The Library', ce surprinde o biblioteca misterioasa cu povesti supranaturale neterminate si in care cativa tineri indrazneti incearca sa le duca la bun sfarsit. Volumul 'The Equinox Curiosity Shop' a fost publicat doar sub forma de carte audio.
Primeste premii si nominalizari importante, respectiv premiul CableACE pentru 'Chris Cross' si premiul Gemini pentru 'Are you Afraid of the Dark?'. D.J. obtine, de asemenea, premiul Writer's Guild of America si o a doua nominalizare pentru WGA pentru 'Flight 29 Down'. In fine, primeste si o nominalizare Director's Guild of America pentru acelasi 'Flight 29 Down.'
 
 
Opera
Televiziune
ABC Afterschool Special 
Are You Afraid of the Dark? 
Tower of Terror 
Flight 29 Down 
Seasonal Differences 
Ghostwriter
Encyclopedia Brown 
Chris Cross 
 
Lucrari
Pendragon: Journal of an Adventure Through Time and Space
The Guide to the Territories of Halla
Morpheus Road 
The Monster Princess 
The SYLO Chronicles
The Library
Voyagers 
The Equinox Curiosity Shop (audio)
East of the Sun and West of the Moon 
Trinity (roman aparut in Ghostwriter)