Inteligenta materiei - Dumitru Constantin Dulcan

-10%
Teora
Brosata (paperback)
62,99LEI 56,99LEI
-10%
Eikon
Cartonata (hardcover)
72,99LEI 65,99LEI
-11%
Scoala Ardel...
Cartonata (hardcover)
90,00LEI 79,99LEI
Stoc epuizat
Eikon
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Inteligenta materiei
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1981
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1981
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Constantin_Dulcan
'Inteligenta materiei' este volum din anul 1981 al neurologului si psihiatrului roman Dumitru Constantin Dulcan care a bulversat intreaga comunitate stiintifica romaneasca. Disputa dintre stiinta si religie referitoare la adevarul despre om si Univers nu poate fi transata prin intermediul afirmatiilor. Este necesara trairea de catre fiecare dintre noi a experientei inefabilului in lumea suprasensibila, acolo unde vorbele sunt de prisos.

Despre Inteligenta materiei - Dumitru Constantin Dulcan

Inteligenta materiei a reusit sa isi uimeasca cititorii inca de la prima editie din anul 1981, in plin regim comunism, avand curajul de a prezenta o viziune asupra lumii aparte, ce parea pierduta pentru totdeauna. Medic specialist in neurologie si autor de numeroase publicatii, Dumitru Constantin Dulcan abordeaza o problema ce incearca sa fie solutionata inca de la inceputurile civilizatiei umane si care, aparent, inca nu si-a gasit un raspuns cert. 
Intrebarea fundamentala a volumului se refera la disputa dintre existenta vietii, aparuta intamplator sau ca rezultat al unui plan bine ticluit de catre o inteligenta superioara care alcatuieste chiar realitatea ultima, despre care medicul roman afirma ca este si sursa realitatii noastre concrete. 
Pe baza cercetarilor realizate in lume si pe baza propriilor sale studii si experimente stiintifice, medicul evidentiaza ca in spatele aparentei solide a materiei se afla un principiu informational energetic care organizeaza universul in formele cunoscute oamenilor. Mai mult, dincolo de obiectele mecanice ale lumii mai exista ceva: o esenta inefabila si greu de incorporat in conceptele obisnuite referitoare la materie, ce reprezinta o adevarata baza a universului cunoscut.