Noi - Evgheni Zamiatin

-56%
Univers
Brosata (paperback)
8,99LEI 3,99LEI
Humanitas
Brosata (paperback)
 
9,99LEI
-10%
Polirom
Brosata (paperback)
14,40LEI 12,99LEI
-30%
Paideia
Brosata (paperback)
9,99LEI 6,99LEI
Stoc epuizat
Leda
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Мы
Limba primei editii: rusa
Anul aparitiei primei editii: 1920
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1991
Editura la care a aparut: Humanitas
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Noi_(roman)
Romanul 'Noi' de Evgheni Zamiatin aduce in atentia cititorului o lume din viitor. Dupa razboiul de 200 de ani, pe Pamant mai ramane doar 0,2% din populatie, lumea este guvernata si controlata de Statul Unic iar oamenii reprezinta simple numere. Protagonistul este D-503, un matematician si inginer ce trebuie sa proiecteze nava spatiala Integral ce va ajuta Statul Unic sa cucereasca lumea si ulterior sistemul solar. Insa multe schimbari vor aparea in viata sa.

Despre Noi - Evgheni Zamiatin

Evgheni Zamiatin proiecteaza o lume incredibila. Dupa izbucnirea razboiului de 200 de ani, pe Pamant ramane doar 0,2% din populatie. Dispar toate statele, lumea este condusa si controlata de Statul Unic, iar oamenii nu mai au nume, ci reprezinta simple numere.
In Statul Unic exista ore speciale pentru munca, plimbari si imperechere. Sunt interzise sentimentele, oamenilor le este permisa apropierea doar in Ora Personala iar notiunea de familie a disparut. Conducatorul este considerat un binefacator iar oamenii, adica numerele, trebuie sa respecte reguli stricte.
Protagonistul romanului este D-503, un matematician si inginer. Sarcina lui este sa construiasca nava spatiala Integral ce va pune stapanire pe intreaga lume si pe sistemul solar. D-503 incepe sa scrie un jurnal in care va consemna intamplarile de zi cu zi.
Viata linistita a inginerului se schimba in momentul in care se indragosteste de misterioasa I-330, a carei personalitate il intriga. I-330 este motivul pentru care D-503 incalca multe dintre rigorile Statului: incepe sa nu mai poarte uniforma unica, fumeaza sau canta la vioara. Ulterior descopera ca I-330 face parte dintr-o grupare ce lupta impotriva Statului Unic si a planurilor sale. 
D-503 recurge si la o operatie de suflet. 
Ce se va intampla cu cei doi in final? Statul Unic isi va duce planurile la implinire si anume de a crea viata perfecta?