Scaunul Singuratatii - Fanus Neagu

-25%
Cartea Roman...
Brosata (paperback)
3,99LEI 2,99LEI
Eminescu
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Academiei Ro...
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Scaunul singuratatii
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1987
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1987
Editura la care a aparut: Cartea Romaneasca
Daca in povestirile romancierului si dramaturgului roman Fanus Neagu conflictele se desfasoara de obicei in relatiile familiale iar puntea cu istoria este aproape in intregime suspendata, in 'Scaunul singuratatii' (1987) autorul evoca omul indepartat din ritmurile sale mitice, suportand teroarea istoriei.

Despre Scaunul Singuratatii - Fanus Neagu

Scaunul singuratatii este un roman al miturilor creatiei si al tainelor scrisului care prin evenimente credibile si tipologii autentice configureaza o lume noua, o lume fictionala adaugata lumii reale, prin puterea demiurga a unui scriitor care depaseste frontierele universalitatii prin construirea, de la masa de scris si de pe scaunul singuratatii, a unei umanitati tragic-marginale, exotice si pitoresti. 
In roman se regasesc teme dominante ale creatiei autorului, printre care fundalul Dunarii imperiale, simpatia si chiar duiosia pentru fiintele tragic-neajutorate, mitul prieteniei dintre personalitati incompatibile si increderea personajelor in utopia depasirii saraciei si a disperarii. 
Nici moartea nu poate lua seninatatea credintei in mai bine, un mai bine care de cele mai multe ori nu apare. Fanus Neagu este cel care pune miere pe rani si aur pe aripi, cu increderea umanista ca puterile fiintei nu pot fi invinse.