Un risc asumat - Filip Teodorescu

Viitorul Rom...
Brosata (paperback)
 
33,99LEI
Titlul orginal: Un risc asumat
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1992
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1992
Editura la care a aparut: Viitorul Romanesc
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Filip_Teodorescu
'Un risc asumat' din anul 1992 este scrisa de Filip Teodorescu, fost loctiitor al sefului Directiei de Contraspionaj din Departamentul Securitatii Statului pana in anul 1989 (anul Revolutiei). Volumul are menirea de a prezenta realitatea obiectiva a diverselor mituri si susceptibilitati cu privire la activitatea Securitatii din perioada comunista.

Despre Un risc asumat - Filip Teodorescu

Fostul colonel roman de Securitate, Filip Teodorescu, isi propune, prin volumul sau din 1992, sa ofere o viziune obiectiva referitoare la activitatea Securitatii din timpul perioadei comuniste si astfel sa desfiinteze o serie de mituri si suspiciuni induse in mentalul colectiv.
'Un risc asumat' incearca sa demostreze ca Revolutia din 1989 a fost opera unei grupari ce s-a aflat in slujba unor forte straine. Filip Teodorescu a fost prezent la Timisoara in perioada revolutiei iar dupa eveniment a fost inculpat pentru participarea la reprimarea revolutiei in Procesul celor 25, dar a fost achitat ulterior.
Asadar, in conducerea contraspionajului roman, autorul nu este un simplu contemplator al evenimentelor de suprafata ci una dintre putinele persoane care cunoaste actiunile subterane desfasurate de forte, altadata dusmane, pentru a pune capat unui sistem politic in Europa.
In volum, fostul colonel dezvaluie unele aspecte ale activitatilor desfasurate de odioasa Securitate, contribuind astfel la cunoasterea adevaratului loc pe care aceasta l-a ocupat in sistemul de aparare al tarii. De asemenea, face trimiteri la evenimentele din decembrie 1989. 
Potrivit acestuia, Serviciul National de Informatii Roman nu a fost surprins de rasturnarea de regim din decembrie 1989. Mai mult, se pare ca intelegea si era de acord cu aceasta schimbare, ce a fost stimulata de actiuni ale serviciilor de informatii din Vest si Est care au antrenat toate mijloacele de propaganda de la acea vreme pentru a stimula nemultumirile justificate ale romanilor.