Partide alese - Florin Gheorghiu

Sport-Turism
Cartonata (hardcover)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Sport-Turism
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: Partide alese
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1980
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1980
Editura la care a aparut: Sport - Turism
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Florin_Gheorghiu
Marele maestru international roman de sah Florin Gheorghiu intocmeste in 1980 volumul 'Partide alese', in care sunt consemnate numeroase partide de succes la care participa in decursul unui deceniu. Campion national de sah al Romaniei, Florin Gheorghiu a publicat numeroase articole pe teme sahiste si partide comentate in presa autohtona cat si in reviste de sah straine.

Despre Partide alese - Florin Gheorghiu

Partide alese este primul volum al maestrului international de sah Florin Gheorghiu. Dupa peregrinari prin toate colturile lumii, dupa mii de partide oficiale jucate si cu o cariera greu de egalat din punct de vedere valoric si temporal, sahistul a gasit ragazul de a aduna in paginile cartii sale rezultatul orelor de concentrare fata in fata cu renumiti adversari si al confruntarilor pe esichier duse in numele Romaniei.
In volumul sau din 1980 cititorii pot studia cele mai bune infruntari ale primei decade de activitate din cariera sahistului, respectiv cele mai bune 103 partide selectate dintre cele jucate in perioada anilor 1960 si 1970.
Emotiile debutului, primul titlu de campion al Romaniei obtinut de sahist, castigarea titlului de vicecampion mondial de juniori in anul 1961, performanta de a deveni maestru international, o serie de intalniri cu elita sahului mondial si victoria de la Hastings sunt doar cateva subiecte dezvoltate de autor in Partide alese.
In mod cert activitatea de sahist profesionist a lui Florin Gheorghiu nu mai are nevoie de nicio prezentare. In cele sase decenii de activitate a jucat mii de partide pe toate meridianele globului si a contribuit decisiv la sporirea notorietatii Romaniei pe firmamentul sahului.
Partide alese a constituit debutul pentru intocmirea celor doua volume ale Integralei de sah, care au aparut la circa patru decenii distanta.