Civilizatia elenistica - Francois Chamoux

Meridiane
Brosata (paperback)
 
22,99LEI
Titlul orginal: La Civilisation hellenistique
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1981
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1985
Editura la care a aparut: Meridiane
'Civilizatia elenistica' este o lucrare din anul 1981 a autorului si arheologului francez Francois Chamoux. Cuprinzand perioada intre venirea la tron a lui Alexandru cel Mare in anul 336 I.Hr. si pana la infrangerea sa din anul 31 I.Hr., volumul ofera o descriere vie a civilizatiei inovatoare a lumii elenistice.

Despre Civilizatia elenistica - Francois Chamoux

Intre epopeea lui Alexandru cel Mare si instaurarea ordinii imperiale romane de catre Augustus (Octavianus Augustus, primul imparat roman) se desfasoara o perioada de trei secole a carei istorie complexa si zbuciumata este mai putin cunoscuta omului contemporan, spre deosebire de fascinanta epoca a Greciei clasice care o preceda. 
Cu toate acestea, cateva perioade ale istoriei s-au dovedit bogate in experienta si innoire. Custode al traditiilor clasice, civilizatia elenistica a dovedit inovare, indrazneala si productivitate uimitoare in multe domenii de activitate.
Francois Chamoux surprinde varietatea civilizatiei elenistice si ofera cititorilor o relatare a istoriei politice adesea violente a perioadei, o analiza sistematica a regatelor elenistice si a institutiilor civice si o examinare a interactiunilor dintre colonistii greci si popoarele autohtone.