Fantoma - Fred Burton

-40%
Saptamana Fi...
Brosata (paperback)
15,00LEI 2,99LEI
Curtea Veche
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Curtea Veche
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Ghost: Confessions of a Counterterrorism Agent
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2008
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2009
Editura la care a aparut: Curtea Veche
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Fred_Burton_(security_expert)#Books
Vreme de un deceniu Fred Burton este o figura cheie in antiterorismul international, luptand in secret pentru apararea americanilor. In volumul sau din 2008, 'Fantoma', Burton iese din umbra si dezvaluie cine este, ce a realizat dar si amenintarile care se mentin nevazute, cu exceptia catorva experimentati intelepti din lume...

Despre Fantoma - Fred Burton

La mijlocul anilor 1980 ideea apararii americanilor impotriva terorismului era inca noua. Insa, trei atacturi ucigase din Beirut, inclusiv cel care a ucis 241 de puscasi marini, au schimbat mentalitatea si misiunea Serviciului de Securitate Diplomatica (DSS), parte a Departamentului de Stat care protejeaza oficialii ambasadei Statelor Unite din intreaga lume.
Fred Burton, membru al diviziei antiteroriste a DSS - ului, patrunde intr-o lume tulbure a extremismului religios violent care se intinde din orasele Orientului Mijlociu pana in cele americane. Fantoma surprinde viata si cariera acestui agent de combatere a terorismului international, dezvaluind modurile in care americanii au desfasurat misiuni de urmarire si capturare a marilor teroristi internationali. 
Asadar, Burton dezvaluie modul in care Statele Unite l-au urmarit pe maestrul terorist Abu Nidal, cum l-au capturat pe Ramzi Yusef (autorul bombardamentului din World Trade Center din 1993) sau cum au vanat asasinii unor nume importante, printre care Yitzhak Rabin, Meir Kahane si generalul Muhammad Zia ul Haq, presedintele Pakistanului.
Un volum scris in stil nuantat si captivant, Fantoma. Confesiunile unui agent de contraterorism ofera o perspectiva iluminatoare asupra umbrelor celei mai importante lupte din timpurile noastre....